X

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην περιφορά του Επιταφίου στην Καλαμάτα (εικόνες)

Οι ευχές του Προκόπη Παυλόπουλου στους δύο στρατιωτικούς που περνούν τον δικό τους “Γολγοθά” στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ant1news

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε η Περιφορά του Επιταφίου στην Καλαμάτα, μέσα σε κλίμα κατάνυξης από πλήθος πιστών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος.

Νωρίτερα, ο κ. Παυλόπουλος είχε στείλει τις ευχές του στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι περνούν τον δικό τους “Γολγοθά” στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Μητρετώδη, πατέρα φυλακισμένου Ανθυπολοχαγού, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Ανδριανούπολης μαζί με τον Δημήτρη Κούκλατζη, και του ζήτησε να μεταφέρει στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς τις ευχές του για Καλή Ανάσταση, κυριολεκτικώς και μεταφορικώς.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε τον πατέρα του στρατιωτικού, ότι η γενναιότητά τους και το ήθος τους αποδεικνύουν την τεράστια υπεροχή της Ελλάδας σε επίπεδο Ιστορίας, Πολιτισμού και Δημοκρατίας.