X

Με το βλέμμα στους Έλληνες στρατιωτικούς τα μηνύματα των πολιτικών

Στις φυλακές της Αδριανούπολης θα κάνουν Πάσχα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί. Τι λένε οι γονείς τους; Μηνύματα συμπαράστασης από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

Ant1news

Αιχμάλωτοι για 38 ημέρες παραμένουν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί στην Αδριανούπολη, με το αναστάσιμο μήνυμα να έχει για εκείνους διπλή σημασία.

Οι γονείς τους δεν βρίσκουν λόγια να ευχαριστήσουν όλους τους Έλληνες για τη συμπαράστασή τους, τονίζοντας παράλληλα πως παίρνουν κουράγιο, απ' το θάρρος των παιδιών τους…

«Επί 37 ημέρες βλέπουμε το θάρρος των παιδιών μας και μοιραζόμαστε την ελπίδα τους και μαζί μ' εμάς, από την πρώτη μέρα της φυλάκισής τους, γονείς από κάθε άκρη της Γης. Σ' αυτή την τόσο δύσκολη και ιδιαίτερη διαδρομή προς τη δικαίωση και την επιστροφή των παιδιών μας στην πατρίδα, κοντά μας, το ευχαριστώ και οι ευχές μας προς όλους όσοι έγιναν συνοδοιπόροι μας, είναι απλά μία βαθιά και ειλικρινής ανάγκη» τόνισε ο πατέρας του Λοχία Κούκλατζη.

Στη γενναιότητα και το ήθος των δυο παληκαριών αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πατέρα του ανθυπολοχαγού ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ στο μήνυμά του ο Πάνος Καμμένος κάνει λόγο για μια ομηρία κατά παράβαση κάθε συνθήκης και λογικής…

«Οι σκέψεις όλων μας, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες, είναι κοντά στα δύο στελέχη μας που βρίσκονται μακριά από τις οικογένειες τους, εξαιτίας της ομηρίας που τους επέβαλλε χωρίς δίκη και κατά παράβαση κάθε συνθήκης, λογικής και εθιμικού δικαίου για τέτοιες περιπτώσεις, το τουρκικό καθεστώς» δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

 

Άμυαλες και προκλητικές χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης τις δηλώσεις των Ελλήνων υπουργών και ουσιαστικά προειδοποιεί την Ελλάδα να μην τεστάρει την υπομονή της Τουρκίας…. «Οι άδικες και προκλητικές δηλώσεις κάποιων Ελλήνων υπουργών για την Τουρκία δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας. Θεωρώντας τη στάση της Τουρκίας ως αδύναμη δεν αποτελεί μία μυαλωμένη άποψη που θα μας πάει μπροστά. Μάρτυράς μας η ιστορία. Δεν είναι προς όφελος κανενός να τεστάρει ξανά και ξανά την Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά ο Μπεκίρ Μποσντάγ.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του προς τους δυο στρατιωτικούς έστειλε και ένα σαφές μήνυμα στην Άγκυρα πως η ανθρώπινη ζωή δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο εκβιασμού, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί την Τουρκία να επιστρέψει στην λογική…

«Οι γείτονές μας φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να υπερβούν τα όρια. Η ποινική έρευνα θα έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί, όπως φυσικά και η δίκη. Αναμένουμε λοιπόν από την Τουρκία να επιστρέψει σύντομα στον δρόμο της λογικής και της σύνεσης» δήλωσε από πλευράς του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως η σκέψη όλων είναι σήμερα κοντά σε αυτούς και τις οικογένειές τους. «Τους λέμε να βρουν δύναμη στην πίστη τους αλλά και στη στήριξη όλων μας. Σύντομα θα είναι ξανά κοντά μας» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Στους «λεονταρισμούς» της Άγκυρας την απάντηση δίνει η αποτρεπτική επάρκεια της χώρας, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης. «Η Ελλάδα είναι χώρα της ειρήνης και αυτή θέλει να προάγεται στην περιοχή. Ταυτόχρονα όμως ξέρει και μπορεί, σε κάθε στιγμή, με επάρκεια και με ικανή αποτρεπτική δύναμη να προστατεύει τα κυριαρχικά εθνικά δικαιώματά της» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά,  έκανε το παρακάτω σχόλιο στα social media: «Η σκέψη μας είναι κοντά τους και στις οικογένειες τους. Να γυρίσουν το συντομότερο. Επειδή είναι δίκαιο, είναι ώρα να γίνει πράξη».