X

Τραπέζι αγάπης και αλληλεγγύης από τον Δήμο Αθηναίων

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων δέχθηκε με αγάπη και χαρά στο πασχαλινό τραπέζι του, αστέγους, απόρους, αλλά και μοναχικούς κατοίκους της πόλης.

Ant1news

Γιορτινό τραπέζι αγάπης και αλληλεγγύης για 1.000 συμπολίτες μας έστρωσε, σήμερα, και ο Δήμος Αθηναίων. Ειδικότερα, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στη 1 το μεσημέρι, στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Ρουφ, δέχθηκε με αγάπη και χαρά στο πασχαλινό τραπέζι του, αστέγους, απόρους, αλλά και μοναχικούς κατοίκους της πόλης.

Μάλιστα, για τη μετακίνησή τους εξασφάλισε λεωφορείο που ξεκίνησε στις 12.00 το μεσημέρι από τα γραφεία του ΚΥΑΔΑ (Πειραιώς 35).

Ωστόσο, ο Δήμος φρόντισε να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, με τη δημιουργία ξεχωριστού πολιτιστικού προγράμματος για το Πάσχα 2018 και τις δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα.

Νωρίτερα, στις 12:00, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» Δήμου Αθηναίων, Αγγ. Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, πραγματοποιήθηκε ομιλία του διευθυντή του Κέντρου Λαογραφίας Ευάγγελου Καραμανέ με θέμα «Εθιμολογία του Πάσχα» και παράλληλη βιντεοπροβολή. Τη δράση πλαισίωσε έκθεση με παραδοσιακές φορεσιές, Λαζαρίνες της Κοζάνης, από τη συλλογή φορεσιών του Λυκείου Ελληνίδων. Μάλιστα, η εν λόγω δράση θα διαρκέσει έως τις 23 Απριλίου.

Παράλληλα, στις 11:00, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη, Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης, στην εκδήλωση «Βρήκαμε τ' αυγά και τα πασχάλια… στη βιβλιοθήκη», έγινε αφήγηση πασχαλινών ιστοριών, αλλά και πρωτότυπες κατασκευές, για παιδιά 5- 10 ετών.

Την ίδια ώρα, στις 11:00, στην Παιδική- Εφηβική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων, Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (πρώην ΚΑΠΑΨ), Λάμψα και Τριφυλίας, Αμπελόκηποι, στη δράση «Πασχαλινές κατασκευές», αναγνώστηκαν όμορφες ιστορίες και δημιουργήθηκαν κατασκευές, για παιδιά 7- 12 ετών.