X

Μετ΄ εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα (βίντεο)

«Γολγοθάς» το πέρασμα της γέφυρας στο Ρίο. Τεράστιες ουρές σε σταθμούς διοδίων. Μετά τις 22.00 άρχισε να ομαλοποιείται η κατάσταση...

Ant1news

Ομαλοποιήθηκε πλήρως, σύμφωνα με την Τροχαία, η επιστροφή των Αθηναίων από τους εθνικούς δρόμους Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων πλέον διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

Όπως έγινε γνωστό από τη ΓΑΔΑ, από το πρωί μέχρι τις 10:00 το βράδυ επέστρεψαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα συνολικά 111.100 αυτοκίνητα και συγκεκριμένα 60.000 από την Αθηνών - Κορίνθου και 51.100 από την Αθηνών - Λαμίας.

Η επιστροφή των εκδρομέων πάντως ξεκίνησε μετ΄ εμποδίων, με τους οδηγούς και τους επιβάτες να οπλίζονται με υπομονή από νωρίς...

Σε ισχύ βρίσκονται απαγορευτικά μέτρα της Τροχαίας για την κυκλοφορία μεγάλων φορτηγών, ενώ επί ποδός βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Τροχαίας.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν σε αναρτήσεις τους στα social media, επιβάτες και οδηγοί, ανά διαστήματα στην Εθνική Οδό τροχονόμοι ακινητοποιούν οχήματα που κινούνται στην Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), αφαιρώντας πινακίδες και επιβάλλοντας τσουχτερά πρόστιμα:

  

Τα οχήματα των ταξιδιωτών σχημάτιζαν μεγάλες ουρές και στους σταθμούς διοδίων, ιδίως της Πελοποννήσου και της Αττικής, καθώς και σε εκείνα των Μαλγάρων στην Θεσσαλονίκη. Τεράστιες ουρές σχημάτιζαν τα αυτοκίνητα στην Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, προς τις δύο κατευθύνσεις, λόγω της μείωσης των λωρίδων κυκλοφορίας.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, πάντως, έχουν παραχωρηθεί περισσότερες θυρίδες στα διόδια, προς Αθήνα, ενώ γίνονται παρεμβάσεις από τους τροχονόμους όπου χρειάζεται.

Σημειώνεται ότι η φετινή έξοδος ήταν αυξημένη από την περσινή, κατά 50.000 αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή πριν το Σάββατο του Λαζάρου, που υπολογίζεται ότι αρχίζει συνήθως σταδιακά η έξοδος, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, πέρασαν από τις δύο εθνικές οδούς, 678.000 αυτοκίνητα, ενώ πέρσι, το ίδιο διάστημα είχαν φύγει από την Αθήνα, 628.572 αυτοκίνητα.

Δείτε βίντεο του Nafpaktianews.gr, απο το Αντίρριο, τα διόδια Καλαβρούζας και την πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου.:

Στα διόδια των Μαλγάρων στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κατερίνης σχηματίζονται ήδη μεγάλες ουρές αυτοκινήτων, καθώς εκδρομείς του Πάσχα επιστρέφουν μαζικά… στην βάση τους!

 

Κατά διαστήματα οι υπεύθυνοι των διοδίων σηκώνουν τις μπάρες και επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση για να μειώνονται οι ουρές των αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από τη Μεγάλη Δευτέρα πέρασαν 250.000 αυτοκίνητα από τα διόδια Μαλγάρων.