X

“Φωτιές” μετά τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Κηφισίας για τον Στίβεν Χόκινγκ

Βαρύτατοι χαρακτηρισμοί από Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Παπαδημούλη. Η απάντηση του Μητροπολίτη. Το καυστικό σχόλιο του Δημήτρη Καμμένου.

Ant1news

Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς όπως «σκοταδισμός», «ταλιμπάν» και «ακραία μισαλλοδοξία» οι Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Παπαδημούλης εξαπέλυσαν επίθεση στον μητροπολίτη Κηφισίας , Αμαρουσίου και Ωρωπού, Κύριλο σχολιάζoντας το Πασχαλινό μήνυμά του, μέσω του οποίου αναφέρθηκε στις απόψεις του Στίβεν Χογκίνγκ, για τη μεταθανάτια ζωή.  

Ο Παύλος Πολάκης έγραψε στο Facebook:

«Κάποιοι ιερωμένοι έχουν ξεφύγει σε βαθύ σκοταδισμό!!!!.Ο μητροπολίτης Κηφισίας κλπ σχεδόν αφόρισε το Χώκινγκ γιατί δεν ανακάλυψε το θεό στην επιστήμη του !!!ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ

υγ Δεν είδα κανέναν της "αριστείας" να διαμαρτύρεται για προσβολή της επιστήμης και του ορθού λόγου, ούτε κάποια από τις γνωστές γραφίδες των νεοφιλελεύθερων σάιτ να εξαπολύουν μύδρους εναντίον του -ντόπιου- ταλιμπάν..... Γιατί άραγε????»

 

Τη... “σκυτάλη” πήρε ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε στο Twitter:

«Ένα ακόμη κρούσμα σκοταδισμού και ακραίας μισαλλοδοξίας, που θυμίζει Ταλιμπάν και όχι μια ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα που σέβεται την ανεξιθρησκεία. Δήλωση που ευτυχώς συνάντησε την παγκόσμια αδιαφορία: Ο μητροπολίτης Κηφισιάς "αφόρισε" τον Στίβεν Χόκινγκ».

 

Στο σχόλιο του αντιπροέδρου της Ευρωβουλής απάντησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος: «Όσοι σκοτώνουν τον θεό στον ουρανό, αφήνουν τον άνθρωπο ορφανό στη Γη. Ο γνωστός - δήθεν αριστερός- πολιτικός με την κουκούλα μόνο σκοτάδι είναι ικανός να βλέπει».

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας, πάντως, μιλώντας στον Αντέννα και αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αναφερθεί στον διάσημο αστροφυσικό επεσήμανε  ότι σέβεται τον επιστήμονα αλλά ως επίσκοπός μπορεί να αντιπαρατεθεί στην αθεΐα καθώς «το 2014 ο Στίβεν Χόγκινγκς είχε δηλώσει δημόσια ότι είναι άθεος».