X

“Πυρά” ΝΔ κατά Τόσκα για τους αστυνομικούς που φρουρούν κυβερνητικά στελέχη

Δηκτικό το σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την ανακοίνωση μετακίνησης εκατοντάδων αστυνομικών …στους δρόμους. Η "απάντηση" του Νίκου Τόσκα.

Ant1news

Με δηκτικά πυρά και με βέλη προς τον Νίκο Τόσκα, απάντησε η Νέα Δημοκρατία στην εξαγγελία μετακίνησης εκατοντάδων αστυνομικών από την φύλαξη στόχων …στους δρόμους για περιπολίες. 

«Για τρίτη φορά, από το 2015, η Κυβέρνηση εξήγγειλε σήμερα τη μετακίνηση εκατοντάδων αστυνομικών από την προστασία προσώπων, στους δρόμους και τις γειτονιές. Οι δύο προηγούμενες εξαγγελίες έμειναν στα χαρτιά, όπως άλλωστε και τόσα άλλα», αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ. 

Όπως σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση, «προφανώς, η Κυβέρνηση την ξαναθυμήθηκε, μετά την πρωτοβουλία τη Νέας Δημοκρατίας να αποδεσμεύσει το 20% των αστυνομικών της δικής της φύλαξης». 

«Θα παρακολουθούμε καθημερινά αν ο κ. Τόσκας θα εκπληρώσει αυτή τη φορά την υπόσχεσή του. Μέχρι τότε, ωστόσο, θα ήταν χρήσιμο να ενημερώσει τους πολίτες για τον ακριβή αριθμό των αστυνομικών που απασχολούνται σήμερα για την προστασία του Πρωθυπουργού και κάθε κυβερνητικού στελέχους», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Τόσκας: βγαίνουν σε περιπολίες οι 800 έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας 

Εν τω μεταξύ, ο Νίκος Τόσκας δεσμεύτηκε ότι η υλοποίηση της ενίσχυσης της αστυνόμευσης των Δήμων της Αττικής με τους 800 αστυνομικούς «θα γίνει τις επόμενες μέρες, θα γίνει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος» και πρόσθεσε πως «θα ενταχθούν σε μάχιμες, ας μου επιτραπεί, υπηρεσίες. Δεν θα πάνε σε γραφεία και επιπλέον θα φύγουν άτομα από τα γραφεία και θα πάνε σε περιπολίες».

Διευκρίνισε ότι «θα υπάρξει έλεγχος ονομαστικός από επιτροπή υπό τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, αλλά μπορεί και οποιοσδήποτε να λάβει γνώση αυτών των καταστάσεων, έτσι ώστε να μην φύγει κάποιος από την ασφάλεια κάποιου προσώπου και πάει σε κάποιο γραφείο». «Μακάρι, μέσα σε δύο χρόνια να λυνόταν τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί» συμπλήρωσε ο  αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και προανήγγειλε ενίσχυση του “στόλου” της Αστυνομίας με 450 οχήματα. Ο Νίκος Τόσκας συναντήθηκε με τους πέντε δημάρχους της παραλιακής ζώνης της Αττικής.