X

Βίντεο ντοκουμέντο από την κάμερα του δεύτερου Mirage 2000 – 5

Κάμερα του δεύτερου μαχητικού έχει καταγράψει το αεροσκάφος του Γιώργου Μπαλταδώρου. Μία χώρα, ένα χωριό και μια γειτονιά πενθούν τον αδικοχαμένο Σμηναγό...

Ant1news

 

 Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο έχουν στα χέρια τους στην επιτροπή διερεύνησης της τραγωδίας με το Mirage 2000 – 5 , την ώρα που μια χώρα, ένα χωρίο και μια γειτονιά θρηνούν τον ήρωα σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο

Πρόκειται για την καταγραφή της πτήσης του σχηματισμού των μαχητικών αεροσκαφών. Kάμερα του δεύτερου Mirage 2000 – 5, έχει καταγράψει όλη την πτήση και αποτελεί βασικό στοιχείο των εν εξελίξει ερευνών.

 Οι δύο "φρουροί του Αιγαίου" πραγματοποίησαν μαζί τη βύθιση στη νέφωση η οποία ήταν χαμηλή, κάτω και από τα 300 μέτρα.

Όταν ο δεύτερος πιλότος διαπίστωσε την απώλεια του αρχηγού του σχηματισμού, Γιώργου Μπαλταδώρου, φέρεται να ενημέρωσε ακαριαία ότι “έχασα τον 1”. Εν συνεχεία, και ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία απαγκιστρώθηκε από τον σχηματισμό χαράσσοντας ανοδική πορεία.

Οι έρευνες για για την εξακρίβωση των συνθηκών και αιτίων της συντριβής του αεροσκάφους, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου επικεντρώνονται στον εντοπισμό της ατράκτου και του "μαύρου κουτιού" . 

Δεν αποκλείεται, πάντως, και το ανθρώπινο λάθος όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πραγματογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων, Φαίδωνας Καραϊωσηφίδης. . 

«Βουβός» είναι ο θρήνος στο Mορφοβούνι Καρδίτσας, το χωριό από το οποίο κατάγονταν ο αδικοχαμένος Γιώργος Μπαλταδώρος.

Η οικογένειά του, συγγενείς και φίλοι που το μεσημέρι του Σαββάτου θα πούν το στερνό αντίο στον 34χρονο πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, αδυνατούν να πιστέψουν πώς χάθηκε σε μια στιγμή...

Εν τω μεταξύ, χήρες και παιδιά αεροπόρων που χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος, μίλησαν στον ΑΝΤ1  για την απώλεια των δικών τους ανθρώπων, οδυνηρές μνήμες από τις οποίες ξύπνησαν με τον χαμό του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου.