X

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της συντριβής του Mirage 2000

Εντοπίστηκε το "μαύρο κουτί". Ειδικό υποβρύχιο με κάμερες θα καταγράψει την περιοχή. Τι δείχνουν τα έως τώρα δεδομένα. To "αντίο" του ΥΠΕΘΑ στον Γιώργο Μπαλταδώρο.

Ant1news

Ένα βήμα πιο κοντά στην αποκρυπτογράφηση όλων των δραματικών δευτερολέπτων πριν την συντριβή του Mirage 2000-5 στην θάλασσα, 9 μίλια Βορειοανατολικά της Σκύρου, που στοίχησε τη ζωή στον 34χρονο Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο βρίσκεται η Πολεμική Αεροπορία. 

Το αεροσκάφος έχει τρεις καταγραφείς. Ο πρώτος βρίσκεται κάτω από το κάθισμα κι ενεργοποιείται σε περίπτωση εκτίναξης του καθίσματος. Ο δεύτερος βρίσκεται στην μηχανή και καταγράφει τεχνικά στοιχεία και ο τρίτος είναι κρυμμένος μέσα στην άτρακτο και λέγεται Crash Recorder.

Χθες το πρωί επιβεβαιώθηκαν τα σήματα από τους ηχοσημαντήρες και σε βάθος 800 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας εντοπίστηκε το στίγμα από καταγραφέα της ατράκτου. 

Στο επόμενο διάστημα ειδικό υποβρύχιο με κάμερες θα καταγράψει όλη την περιοχή για να γνωρίζουν τι έχει εντοπιστεί.

Το τελικό στάδιο περιλαμβάνει την ανέλκυση με ένα ειδικό καλάθι και γάντζους κυρίως του καταγραφέα αλλά και άλλων τμημάτων του Mirage. 

Τα αίτια της πτώσης του Mirage 2000 αναζητά η Πολεμική Αεροπορία. Η χαμηλή νέφωση, η άπνοια, η υψηλή υγρασία, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μείγμα, που μπορεί να αποπροσανατολίσει τον πιλότο κάθε αεροσκάφους. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, την ερχόμενη εβδομάδα το κλιμάκιο ερευνών ίσως έχει στα χέρια του τα πρώτα τμήματα από το μοιραίο αεροσκάφος.