X

Στις φλόγες Ηλεία και Αρκαδία

Πύρινη “κόλαση” από τέσσερις φωτιές στους δύο νομούς της Πελοπονήσου…

Ant1news

Σε εξέλιξη βρίσκονται τέσσεριςς πυρκαγιές στην Ηλεία και μία στην Αρκαδία, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι. 

Μάλιστα, όσον αφορά στην Ηλεία, οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές, έχουν ενισχυθεί με προσωπικό και οχήματα από γειτονικές περιοχές 

Σε τρία μέτωπα μαίνεται η φωτιά στην περιοχή Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων στην Ηλεία, ενώ στην γειτονική Αρχαία Ολυμπία έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα, υπό τον φόβο επέκτασης της φωτιάς.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ανδριτσαίνας - Κρετστένων Διονύσης Μπαλιούκος, «τα μέτωπα της φωτιάς καίνε στις περιοχές Φρίξα, Σκυλλουντία και Καλυβάκια, που βρίσκεται απέναντι από την Αρχαία Ολυμπία». Πρόσθεσε πως, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να σταματήσουν την φωτιά λίγο έξω από τον οικισμό της Σκυλλουντίας, ενώ στη Φρίξα έχει σταματήσει εκεί που υπάρχει η ζώνη προστασίας από την Πυροσβεστική».

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 24 άνδρες και 12 οχήματα, ενώ το έργο τους βοηθούν ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο και ένα σκαπτικό μηχάνημα. 

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στη Ανδρίτσαινα, όπου εκεί επιχειρούν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, όπως και στο Κακοτάρι, όπου στο σημείο βρίσκονται έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα. 

Νωρίτερα, είχε εκδηλωθεί φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στο Σκουροχώρι, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις την έχουν θέσει υπό μερικό έλεγχο. 

Στο μεταξύ στην περιοχή Ποταμιά Αρκαδίας, κοντά στην Μεγαλόπολη, έχει εκδηλωθεί φωτιά σε αγροτοδασική έκταση, ενώ 38 πυροσβέστες με 14 οχήματα και δύο ιδιωτικά βυτιοφόρα, προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο.

Αργά το βράδυ της Κυριακής εκδηλώθηκε νέα φωτιά στην Ηλεία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Σπιάντζας, κοντά στον Πύργο. Επιχειρούν τέσσερα οχήματα με οκτώ πυροσβέστες, οι οποίοι προσπαθούν να κρατήσουν την φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές.