X

Φωκάς: δεν το εννοούσα το σύνθημα (βίντεο)

Τι είπε στο «Καλημέρα Ελλάδα» για τους «βούλγαρους» και την στάση των πολιτών έναντι των βουλευτών.

Ant1news

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, που η εμφάνιση του στο συλλαλητήριο των οπαδών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, παροτρύνοντας τους παριστάμενους να φωνάξουν το σύνθημα, «να καεί, να καεί, η π@@@@@@ η Βουλή», μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα» και ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν εννοούσε το σύνθημα.

Όπως υποστήριξε ο κ. Φωκάς, τέτοιου είδους συνθήματα είναι συνηθισμένα στο ποδόσφαιρο και ακούγονται για να πικάρουν οι μεν του δε. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα το σύνθημα που ακούγεται από οπαδούς των ομάδων του κέντρου, «Βούλγαροι», απευθυνόμενοι σε οπαδούς του ΠΑΟΚ.

«Δεν το εννοούν, ούτε αυτοί» είπε ο κ. Φωκάς και έφερε ως παράδειγμα την μαζική συμμετοχή Αθηναίων, στα συλλαλητήρια υπέρ της Μακεδονίας για το Σκοπιανό.

Στη συνέχεια ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, δικαιολόγησε την αγανάκτηση των πολιτών και για τη Βουλή, λέγοντας πως τα τελευταία 8 χρόνια ο ελληνικός λαός έχει εξαθλιωθεί και μέσα στη Βουλή όλοι έβαλαν το χεράκι τους… ψηφίζοντας νόμους που σε πολλές περιπτώσεις ήταν και αντισυνταγματικοί.

Βέβαια ο κ. Φωκάς μπέρδεψε και τα πολιτικά με τα αθλητικά, καταλήγοντας πως τα πάντα επηρεάζονται από το αθηνοκεντρικό κράτος και σε αυτό οφείλονται και οι διαιτησίες σε δυο παιχνίδια που στερούν από τον ΠΑΟΚ ένα πρωτάθλημα που δικαιούται!

Αναφερόμενος στο θέμα με τον κ. Φωκά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος», σχολίασε ότι το μόνο λάθος του βουλευτή του, ήταν ότι πως δεν ζήτησε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να σταματήσουν να φωνάζουν το σύνθημα.

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Φωκά, αναφέρει σε ανακοίνωση του, «οι χυδαίες δηλώσεις του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδη Φωκά, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης οπαδών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, προσβάλλουν ευθέως το Κοινοβούλιο και εντέλει την ίδια τη δημοκρατία.

Ο ίδιος και το κόμμα του είναι υπόλογοι πρωτίστως στους πολίτες για τις αθλιότητες αυτές, οι οποίες ευθυγραμμίζονται με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής».               

Μιλώντας στο ίδιο μέσο, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσε ότι στη σημερινή διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, στις 14:00, θα μπει ως θέμα η στάση του Αριστείδη Φωκά και τα υβριστικά συνθήματα κατά της Βουλής, στο συλλαλητήριο των οπαδών του ΠΑΟΚ.

O βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων θα στείλει υπόμνημα με τις θέσεις του στην διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.