X

Νίκος Κούκλατζης: κανείς δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης

Ο πατέρας του Έλληνα στρατιωτικού που κρατείται στην Αδριανούπολη περιγράφει τον «Γολγοθά» που ο ίδιος και η οικογένειά του ανεβαίνουν.

Ant1news

«Κανείς δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης», δήλωσε ο πατέρας του Δημήτρη Κούκλατζη, Νίκος, για τον γιο του και τον Άγγελο Μητρετώδη, που κρατούνται 40 και πλέον μέρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών θα τεθεί αύριο στο Ευρωκοινοβούλιο και ο πατέρας Κούκλατζης ακόμα ακούει από τους Τούρκους συνηγόρους που χειρίζονται την υπόθεση ότι «η δικογραφία θα συμπληρωθεί και θα αποδοθούν κατηγορίες στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς σε εύλογο χρονικό διάστημα», με τη φράση «σε εύλογο χρονικό διάστημα» να του έχει «καρφωθεί» στο μυαλό, όπως δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Έθνος.

Όπως είπε ο ίδιος, οι δύο στρατιωτικοί είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

«Τα παιδιά - και κυρίως ο Δημήτρης - περνούν την ώρα τους διαβάζοντας κάθε είδους λογοτεχνικά βιβλία όπως του Καζαντζάκη αλλά και του Νταν Μπράουν» προσθέτει.

Όσο για τη συμπεριφορά των τουρκικών αρχών ο Ν. Κούκλατζης λέει ότι «τους φέρονται καλά εκεί. Δεν έχουν παράπονα τα παιδιά».

«Ο Δημήτρης φαίνεται σε καλή κατάσταση. Δεν το βάζει κάτω. Αντιλαμβάνεται ότι αυτή η ιστορία μπορεί να κρατήσει αρκετά και δείχνει ότι είναι έτοιμος να κάνει υπομονή για όσο διάστημα απαιτηθεί μέχρι να λήξει η κράτηση» καταλήγει ο Νίκος Κούκλατζης.