X

Φραγκιαδάκης: όλες οι ελληνικές τράπεζες θα περάσουν τα stress tests

Αισιόδοξος για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ο CEO της Εθνικής. Τι είπε για τις εξελίξεις στην Εθνική Ασφαλιστική.

Ant1news

Όλες οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να περάσουν τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, στο περιθώριο εκδήλωσης για την υπογραφή συμφωνίας με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για συμβάσεις εγγυήσεων ύψους 640 εκατ. για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όλες οι τράπεζες θα περάσουν τα stress tests. Τα αποτελέσματα θα είναι ενθαρρυντικά», σημείωσε σε δηλώσεις του, προσθέτοντας ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα ξεπεράσει τα προβλήματα.

Όπως είπε ο κ. Φραγκιαδάκης, οι έλεγχοι που έχει διενεργήσει ο επόπτης (TAR) και τα αποτελέσματα του stress test θα ενσωματωθούν στον έλεγχο SREP (διαδικασία εποπτικού ελέγχου και αξιολόγησης του SSM) στα μέσα του έτους. 

Ο κ. Φραγκιαδάκης ανέφερε ότι ενημέρωση για το πώς οδεύει η διαδικασία θα έχουν οι τραπεζίτες κατά την επίσκεψή τους στη Φρανκφούρτη.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην Εθνική Ασφαλιστική, ο CEO της ΕΤΕ δήλωσε ότι η τράπεζα προσεγγίζει τις δύο κινεζικές εταιρίες (Fosun και Gongbao) που είχαν ενδιαφερθεί για την ασφαλιστική στον αρχικό διαγωνισμό.    

«Συζητάμε τις λεπτομέρειες της διαδικασίας για την προσέγγιση των δύο Κινέζων επενδυτών, ώστε η πώληση να λάβει χώρα το συντομότερο δυνατόν, με θετική επίπτωση για την Εθνική Τράπεζα», ανέφερε.

Όπως σημείωσε, η Εθνική Ασφαλιστική είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και αυτό δίνει δυνατότητα ευελιξίας στην Εθνική Τράπεζα.