X

Επεισόδια στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο (εικόνες)

Συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς. Ομάδα νεαρών επιχείρησε να καταστρέψει το άγαλμα του Τρούμαν. Συνελήφθησαν δύο διαδηλωτές.

Ant1news

Επεισόδια ξέσπασαν το μεσημέρι στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς έξω από την Πρεσβεία της Γαλλίας, ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.

Μία ομάδα νεαρών προσπάθησε να γκρεμίσει το άγαλμα του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Χάρι Τρούμαν, επί της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία των διαδηλωτών που διαπραγματεύτηκαν με την αστυνομία την απελευθέρωση δύο διαδηλωτών, αποφασίστηκε η μετατροπή των προσαγωγών τους σε συλλήψεις και έτσι οι δύο παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα.

Το συλλαλητήριο, στο οποίο συμμετείχαν μαθητές και φοιτητές, διοργανώθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αεροπορικές επιθέσεις που εξαπέλυσαν ΗΠΑ-Βρετανία-Γαλλία στη Συρία.

 

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ «καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ, με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, εναντίον του συλλαλητηρίου που είχε οργανωθεί από συνδικάτα, φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία».

 

Όπως σημειώνει, «η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες για αυτό το γεγονός. Όχι μόνο συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο εναντίον της Συρίας, με  παροχή πλήθους διευκολύνσεων, παίρνοντας γι’ αυτό τα συγχαρητήρια του Αμερικανού Πρέσβη, αλλά και επιδιώκει να διαφημίσει την προσήλωσή της στους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, χτυπώντας άγρια διαδηλωτές και προστατεύοντας με πλήθος αστυνομικών δυνάμεων ένα άγαλμα-απολίθωμα του αιματοβαμμένου αμερικάνικου ιμπεριαλισμού».

«Ο λαός και η νεολαία βγάζουν τα συμπεράσματά τους για το ρόλο της Ελληνικής Κυβέρνησης, δεν τρομοκρατούνται και θα δώσουν ακόμη πιο δυναμικό “παρών” στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.