X

Διαδηλωτής δέρνει αστυνομικό των ΜΑΤ (βίντεο)

Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι αφού ο διαδηλωτής σταμάτησε να γρονθοκοπεί τον αστυνομικό δεν έγινε καμία προσπάθεια για τη σύλληψη του.

Ant1news

Αίσθηση έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση ενός βίντεο από τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη και δείχνουν ένας πολίτη να γρονθοκοπεί ένα άντρα των ΜΑΤ που έχει πέσει στο έδαφος.

Το βίντεο αναρτήθηκε στην προσωπική σελίδα του δικηγόρου Θανάση Καρατσιώλη στο Facebook, είναι τραβηγμένο από το κινητό του και καταγράφει την επίθεση ενός εκ των διαδηλωτών σε αστυνομικό στο εμπορικό κέντρο Πλατεία, στην οδό Τσιμισκή.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι αφού πλησιάζει ένας συνάδελφος του τον αστυνομικό που δέχθηκε τα χτυπήματα και απωθεί τον διαδηλωτή με το κλομπ του, στη συνέχεια δεν γίνεται καμιά προσπάθεια για τη σύλληψη του., αλλά αποχωρεί ανενόχλητος.

"Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται και δημοσιοποιείται βίαιη επίθεση εναντίον αστυνομικού οργάνου στην Ελλάδα και δεν έχει προχωρήσει η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία. Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμο συνέβαινε αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους θα είχαν αντιδράσει άμεσα και ο δράστης θα είχε συλληφθεί" δήλωσε στο thestival.gr συνδικαλιστής της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.