X

Σύμπλευση (+πλευση): οι “ήρωες” με τα φουσκωτά (φωτο)

Ακτιβιστές γιατροί και εθελοντές κάθε ειδικότητας στηρίζουν έμπρακτα τους κατοίκους των ακριτικών νησιών.

Ant1news

Η +πλευση (σύμπλευση), είναι μια ΜΚΟ , με σκοπό να υποστηρίξει και να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των μόνιμων κατοίκων των ακριτικών νησιών.

Κάθε χρόνο, ακτιβιστές γιατροί, εθελοντές κάθε ειδικότητας πραγματοποιούν ετήσιο διάπλου με τα φουσκωτά σκάφη των μελών της, με απώτερο σκοπό να πραγματοποιούν δωρεάν ιατρικές διαγνωστικές εξετάσεις και παροχή υλικοτεχνικών υποδομών εκεί όπου πραγματικά υπάρχει ανάγκη.

Σε όλα τα ακριτικά νησιά στήνονται ιατρεία για τη δωρεάν εξέταση των κατοίκων από τους γιατρούς της ομάδας, προσφέρεται υλικοτεχνικός εξοπλισμός στα σχολεία και γίνονται έργα υποδομής και παράλληλες δραστηριότητες.

 

Κύρια δράση της +πλεύσης – και επιστέγασμα των προσπαθειών όλου του έτους, αποτελεί ο ετήσιος διάπλους της ο οποίος πραγματοποιείται με τα φουσκωτά σκάφη των μελών της.

Έτσι λοιπόν ξεκινά και φέτος το ταξίδι την επόμενη εβδομάδα…  Από την Πέμπτη 26 Απριλίου ως την Κυριακή 6 Μαΐου, εθελοντές και φουσκωτά θα επισκεφτούν κατά σειρά την Κίμωλο, τη Σίκινο, την Ηρακλειά, την Αστυπάλαια, την Ψέριμο, το Αγαθονήσι, τους Λειψούς και τους Αρκιούς.

 

Ο πέμπτος διάπλους της +πλεύσης θα φτάσει σε μήκος διαδρομής τα 440 ν.μ.