X

Είχε εμμηνόπαυση στα 11 και τώρα είναι έγκυος! (βίντεο)

Θαύμα της ιατρικής επιστήμης σε συνδυασμό με πείσμα και θέληση οδήγησαν την 30χρονη να βρίσκεται στα πρόθυρα της μητρότητας.

Ant1news

Η γυναίκα που στα 11 της χρόνια βίωσε τα πρώτα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, σήμερα στα 30 της, είναι έγκυος!

Η Αμάντα Ντόουν (Amanda Dawn) έμεινε έγκυος με τεχνητή γονιμοποίηση, χρησιμοποιώντας τα ωάρια άλλης γυναίκας, κάτι που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι θα γίνει πραγματικότητα.

Η κοπέλα στα 11 της είχε περίοδο κανονικά για μόλις έξι μήνες. Τότε σταμάτησε. Δεν υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πάει καλά, καθώς στο σχολείο της είχαν πει πως μπορεί να είναι κάποια ανωμαλία. Όμως σαν παιδί πάχυνε τόσο, που από νούμερο 8 που φορούσε στα βρετανικά ρούχα, έφτασε στο 18!

Η επίσημη διάγνωση έγινε στα 13 της, όταν πήγε στον γιατρό, με σκοπό να δει τι γίνεται με το βάρος της. Μετά από σειρά εξετάσεων, στις οποίες υποβλήθηκε ξεκίνησε ορμονοθεραπεία.

Ήταν στην ηλικία μεταξύ 16 και 18 χρόνων που άρχισε να σκέφτεται τα αγόρια και το μέλλον της. Στο μεταξύ στα διαλείμματα που έκανε μεταξύ των θεραπειών της, άρχισε σταδιακά να χάνει βάρος. Περιόρισε τη δίαιτά της σε 800 θερμίδες την ημέρα και σε συνεχή άσκηση, μέχρι που απέκτησε εξάρτηση από τη γυμναστική.

Μετά από την περιπέτειά της, η Αμάντα δουλεύει πλέον σε κέντρο γυμναστικής, εμψυχώνοντας άλλες γυναίκες να γυμναστούν.

Η Αμάντα και ο σύντροφός της Τομ αποφάσισαν να ακολουθήσουν την οδό της τεχνητής γονιμοποίησης τον Ιούλιο του 2017, όταν η γυναίκα βρήκε μία δωρήτρια ωαρίων με την οποία ταίριαζαν τα χρώματα, το ύψος, τα μάτια της, ακόμα και το ύψος της.

Οι γιατροί την είχαν προειδοποιήσει ότι οι πιθανότητες να κυοφορήσει είναι λίγες, πολύ λιγότερες από αυτές της αποβολής, καθώς η μήτρα της όχι μόνο είναι πιο μικρή, αλλά και τα τοιχώματά της είναι πολύ πιο λεπτά από το μέσο όρο.

Αφού αύξησε τη δόση των ορμονών που έπαιρνε, διαπίστωσε πως ήταν έγκυος, στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη και αργότερα έμαθε πως περιμένει ένα αγοράκι τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Της είπαν ότι μπορεί η εμμηνόπαυση να επιστρέψει μετά τον τοκετό και το τέλος του θηλασμού, όμως εκείνη σκοπεύει να συνεχίσει της θεραπεία, με σκοπό να κάνει δεύτερο παιδί στο μέλλον.