X

Καμμένος: όσοι ανεβάζουν σημαίες θα πρέπει και να τις υπερασπιστούν

Εθνική θέση απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, ζήτησε ο ΥΠΕΘΑ. Πως σχολίασε τον «ακήρυχτο πόλεμο» του Κουβέλη και η δυσαρέσκεια του  για τη στάση του Στόλτενμπεργκ.

Ant1news

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, έκανε λόγο για παραλήρημα του τουρκικού ΥΠΕΞ σε ότι αφορά τα Ίμια κι αφού αναφέρθηκε στην απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ, ζήτησε από τα μέλη της επιτροπής να υιοθετήσουν μια ενιαία εθνική στάση.

«Ο ελληνικός λαός περιμένει μια εθνική θέση. Μπορεί να έχουμε πολιτικές διαφορές αλλά η διαμόρφωση εθνικής θέσης ιδιαίτερα όταν η πατρίδα προκαλείται από κάποιον που έχει ξεκινήσει έναν υβριδικό πόλεμο είναι αναγκαία η εθνική θέση», είπε ο Υπουργός.

Για τις σημαίες στις βραχονησίδες

Αναφερόμενος στο πρόσφατο περιστατικό με τους 3 νεαρούς που ύψωσαν τις ελληνικές σημαίες σε 5 βραχονησίδες, ο Υπουργός αποδοκίμασε την ενέργεια τους.

 «Ο όρκος που δίνουν οι στρατιωτικοί είναι να φυλάττουν τις σημαίες και αυτό πράττει ο ελληνικός στρατός. Αυτός που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να την βάλει κάπου πρέπει να την υπερασπιστεί. Να το ξέρετε ότι θα σας καλέσουμε να την υπερασπιστείτε. Και θα σας δώσουμε και δυο G3 να την υπερασπιστείτε. Η σημαία αποτελεί σύμβολο. Και η προβολή σημαίας είναι ισχυρή πράξη εθνικής κυριαρχίας. Όταν την τοποθετεί κάποιος κάπου θα πρέπει να διασφαλίσει ότι θα είναι ενημερωμένες οι ένοπλες δυνάμεις και θα πρέπει να ξέρει ότι πρέπει να την υπερασπιστεί μέχρι τέλους.

 

Η προβολή της εθνικής κυριαρχίας δια της προβολής του εθνικού συμβόλου είναι και αυτός που την κάνει  να μπορεί στην συνέχεια να την στηρίξει. Σημαίες έχουν μπει εκεί που πρέπει να μπουν και τις υπερασπιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας. Δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης. Τα νησιά μας προστατεύονται από τις διεθνείς συνθήκες».

Οι Έλληνες αξιωματικοί και η δυσαρέσκεια για Στόλτεμπεργκ

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στο θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στις τουρκικές φυλακές. Ο υπουργός Άμυνας στηλίτευσε και την στάση του γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ο οποίος κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν αντέδρασε όταν ο τελευταίος εξαπέλυε επίθεση εναντίον της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει τα δίκαιά της όταν είναι ενωμένη. Στο θέμα των δυο αξιωματικών είναι θέμα που προκάλεσε αρκετές συζητήσεις. Μακάρι να είχα διαψευστεί όταν τους ανέφερα ως ομήρους. Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που έχει ομήρους μόνο τους Έλληνες αξιωματικούς. Έχει και Αμερικανό πολίτη. Τον Πάστορα Μπράνσον.

Η χθεσινή απόφαση του ευρωκοινοβουλίου έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί αποδεικνύει την παραβίαση του εθνικού δικαίου και την συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση δυο ευρωπαίων αξιωματικών. Όλοι θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα δυο αυτά στελέχη έκαναν περιπολία στα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα. Τα δυο στελέχη έψαχναν εκείνη την ώρα για διακινητές.

 

Κανέναν δεν ικανοποιεί η εικόνα του γ.γ. του ΝΑΤΟ να ακούει στωικά τις προκλήσεις του Τούρκου. Κάποιοι λένε ότι είμαι εξαφανισμένος. Δεν είναι ο ρόλος του υπουργού Άμυνας να δίνει συνεντεύξεις. Το υπουργείο Άμυνας θα κάνει το καθήκον του».

Για τον «ακήρυχτο πόλεμο» του Κουβέλη

 «Η δήλωση, έγινε μετά την κηδεία του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. Που έπεσε με το Μιράζ εν ώρα υπηρεσίας προασπιζόμενος την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και την εθνική κυριαρχία. Ήρωας σε έναν ακήρυχτο πόλεμο εν καιρώ ειρήνης. Αυτός είναι ο ακήρυχτος πόλεμος που περιέγραψε ο κ. Κουβέλης. Σε αυτό τον πόλεμο δεν πρέπει να υποκύψουμε. Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα οι Έλληνες.

Είμαστε μια ισχυρή χώρα που βγαίνει από την κρίση. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα η ελληνική οικογένεια. Δεν κινδυνεύουν ούτε οι Έλληνες ούτε οι τουρίστες. Ο πόλεμος αυτός δεν είναι τουρκικό σήριαλ», είπε ο κ. Καμμένος.

Σαμπάχ: Βήμα πίσω της Ελλάδας 

Ως «βήμα πίσω της Ελλάδας» χαρακτηρίζει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Σαμπάχ» την δήλωση του Έλληνα Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου για τους νεαρούς που πήγαν και έβαλαν τη σημαία στον Ανθρωποφάγο. 

Νέα "πυρά" Τσελίκ κατά Καμμένου

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ, εξαπέλυσε νέα «πυρά» κατά του  Πάνου Καμμένου. «Έχουμε δει σε πόσες προκλήσεις έχει προβεί μέσα σε ένα μήνα ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, τον οποίο αποκάλεσα πολιτικό κωμικό. Το Υπουργείο Άμυνας, ασφαλώς επειδή είναι ρατσιστής, το βλέπει σαν υπουργείο Πολέμου. Προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες. Εάν η ΕΕ θέλει να διατηρεί τις αξίες της, πρέπει να καταδικάσει το άτομο που φέρει τον τίτλο του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας και ασχολείται εξολοκλήρου με προκλητικές ενέργειες» .

Παράλληλα, ανέφερε ότι «χθες ο κ. Τσίπρας είπε ότι «οι προκλήσεις και η επιθετικότητα δεν είναι ένδειξη ισχύος». Κι εγώ είπα πως αν δεν είναι ένδειξη ισχύος αυτό, πείτε το στον υπουργό Άμυνας σας. Προκαλεί εκεί που δεν τον παίρνει».