X

Αντιπολιτευτικά πυρά σε Τόσκα – Παρασκευόπουλο, με επίκεντρο την ασφάλεια των πολιτών

Περήφανος για τον νόμο του δηλώνει ο Παρασκευόπουλος. Τι προανήγγειλε ο Τόσκας και η επίθεση από τη ΝΔ για ανοχή του Υπουργού και τις ιδεοληψίες της Κυβέρνησης.

Ant1news

«Γιατί θα πρέπει να μετανιώσω για αυτό το νόμο» διερωτήθηκε ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, καθώς όπως υποστήριξε εκείνη την περίοδο είχε μειωθεί η βαριά εγκληματικότητα στη χώρα και είχε βελτιωθεί η κατάσταση.

Μάλιστα ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος για να ενισχύσει το επιχείρημά του επικαλέστηκε τα στατιστικά στοιχεία που κατά διαστήματα χρησιμοποιούν στους λόγους του τόσο ο κ. Τόσκας όσο και ο κ. Τσίπρας. «Ποσοστιαία μειώθηκαν και τα ειδεχθή εγκλήματα. Ο νόμος δεν αφορούσε όλους, ήταν αναλογικός και δεν αφορούσε όλες τις κατηγορίες» σημείωσε σε συνέντευξη του στο «Focus FM».

Η συνέντευξη Παρασκευόπουλος προκάλεσε την αντίδραση του Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ενημέρωσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, ο σοποίος σε γραπτή του ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο ισχυρισμός του κ. Παρασκευόπουλου ότι ο νόμος του για την αποσυμφόρηση των φυλακών συνέβαλε στη μείωση της εγκληματικότητας είναι η απλή άρνηση της πραγματικότητας. Κι ως συνήθως, για τον ΣΥΡΙΖΑ όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί του, κρίμα για την πραγματικότητα.

Οι πολίτες όμως που βιώνουν την ανασφάλεια και το φόβο ξέρουν ότι τέτοιες δηλώσεις είναι ο πιο βάρβαρος εμπαιγμός της καθημερινότητας και της αγωνίας τους. Και ξέρουν να απαντούν στον εμπαιγμό αποφασιστικά : με την απόρριψη του ΣΥΡΙΖΑ και των ιδεοληψιών του, οι οποίες πλέον χαϊδεύουν τα αυτιά μόνο του στενού κομματικού ακροατηρίου, αν και στο τέλος ούτε κι αυτό είναι πια σίγουρο».

Κόντρα Τόσκα – ΝΔ

Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στη Βουλή, προανήγγειλε την περαιτέρω μείωση των αστυνομικών που υπηρετούν στη φύλαξη VIP προσώπων κι αντέκρουσε τα πυρά της αντιπολίτευσης.

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμος Χαρακόπουλος, αναφερόμενος στην επίθεση που δέχθηκαν αστυνομικοί εν ώρα καθήκοντος στην ΑΣΟΕΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Την ώρα που ο κ. Τόσκας αποκαλεί “τσούρμο που πυροδοτούσε επεισόδια” τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, τα “δικά τους παιδιά”, εκμεταλλεύονται την ανοχή του Υπουργού και τις ιδεοληψίες της Κυβέρνησης, συνεχίζοντας ανενόχλητοι το “κοινωνικό” τους έργο. Στο κέντρο της Αθήνας, πίσω από την πολύπαθη ΑΣΟΕΕ, δύο περιπολικά που είχαν κληθεί να ελέγξουν σταθμευμένο αυτοκίνητο δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικοί από θαύμα γλύτωσαν τον τραυματισμό, ενώ τα οχήματα έπαθαν ζημιές. Εξυπακούεται ότι δεν υπήρξε η παραμικρή σύλληψη ή προσαγωγή.  

Οι βάνδαλοι, προφανώς, βρήκαν καταφύγιο στο πανεπιστημιακό άσυλο που ο νόμος Γαβρόγλου προσφέρει για κάθε ανομία. Οι καταγγελίες του Πρύτανη και των καθηγητών για κατάληψη των χώρων του Πανεπιστημίου από πάσης φύσεως εξωπανεπιστημιακούς, είναι πολύ πρόσφατες. Από μια Κυβέρνηση που είναι δέσμια των ιδεοληψιών της, δεν μπορούμε να αναμένουμε τίποτε θετικό στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών.