X

Αβραμόπουλος: Αν η Ευρώπη δεν είχε στηρίξει την Ελλάδα, θα ζούσαμε δραματικές ώρες…

Στο συνέδριο για την Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα της ΕΣΕΕ μίλησε ο Επίτροπος Μετανάστευσης.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Αν η Ευρώπη δεν είχε στηρίξει την Ελλάδα, θα ζούσαμε δραματικές ώρες δήλωσε ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος από το συνέδριο για την Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα της ΕΣΕΕ.

Λείπει το πνεύμα εθνικής συνεννόησης για να βγούμε από την κρίση, αυτό φταίει και δεν έχουμε καταφέρει να βγούμε ακόμα από τα δύσκολα, συμπλήρωσε, προσθέτοντας, όμως, ότι βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση του προγράμματος μετά από δέκα χρόνια βαθιάς ύφεσης.

Ο χώρος των Μικρομεσαίων χρειάζεται πανεθνική στήριξη με κοινή συνεννόηση, επεσήμανε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, από το βήμα του συνεδρίου.

Πρέπει να συνεχιστεί να αλλάζει το επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας, δήλωσε, καθώς γειτονικές χώρες με τα βήματα που έχουν κάνει να φέρνουν παραδείγματα επιτυχίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα από τα ταμεία συνοχής και όλων των υπολοίπων χρηματοδοτικών εργαλείων, θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αποκάλυψε ότι δυο φορές τέθηκε θέμα στην Ευρώπη για να πετάξουν την Ελλάδα εκτός της ζώνης Σενγκεν! Με έλουσε κρύος ιδρώτας , δήλωσε αλλά καταφέραμε μέσα από διαπραγματεύσεις να παραμείνουμε στον σκληρό πύρινα της Ευρώπης.