X

Φανταστικοί άνδρες προστατεύουν γυναίκες από επίδοξους ληστές (βίντεο)

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή που σκοπεύει στην προστασία γυναικών από ληστές.

Ant1news

Η σκιά ενός άνδρα που ρίχνει μπουνιές δεξιά κι αριστερά, φαίνεται πίσω από τις κλειστές κουρτίνες, με σκοπό να βάλει σε σκέψεις του επίδοξους ληστές, προτού διαρρήξουν το σπίτι.

Πραγματικότητα ή φαντασία; Τίποτα από τα δύο, αλλά και τα δύο μαζί, αφού πρόκειται για την επινόηση ιαπωνικής εταιρείας, για να προστατέψει γυναίκες που ζουν μόνες τους από το να πέσουν θύματα ληστείας.

Ο τρόπος είναι απλώς, αφού πρόκειται για προτζέκτορα που προβάλει τις εικόνες του μαινόμενου άνδρα στην κουρτίνα όποιου διαμερίσματος τοποθετηθεί η συσκευή.

Η εφαρμογή συνδέεται με τα smartphone και έχει τη δυνατότητα προβολής του «άνδρα» να κάνει κινήσεις μποξ επί μισή ώρα.

Μέσω του κινητού τηλεφώνου τους, οι γυναίκες που έχουν την εφαρμογή μπορούν να διαλέξουν μεταξύ δεκάδων «ανδρών» που παίζουν μποξ, καράτε και άλλων πολεμικών τεχνών ή που ντύνονται ή παίζουν κιθάρα, ακόμα και ανδρών που καθαρίζουν το σπίτι με την ηλεκτρική σκούπα.

Αρχικά η ιδέα προέκυψε στα πλαίσια προώθησης διαμερίσματος προς πώληση, όμως η ζήτηση που είχε η εφαρμογή έκανε τους υπεύθυνους της εταιρείας να βγάλουν την ίδια την εφαρμογή προς πώληση.

Η αποτελεσματικότητα, ωστόσο, είναι κάτι που ακόμα δεν μπορεί να διαπιστωθεί με ασφάλεια, λόγω του ότι το προϊόν είναι καινούριο.