X

Την Παρασκευή απολογείται η 22χρονη που πέταξε το βρέφος της

Στην κλινική νοσηλεύεται φρουρούμενη η κοπέλα. Την ασκήθηκε ποινική δίωξη για παιδοκτονία. Σοκάρει η κατάθεσή της...

Ant1news

Την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθεί η 22χρονη που κατηγορείται για παιδοκτονία μετά από προθεσμία που έλαβε από την 15η Τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Η δικαστική λειτουργός μετέβη στην κλινική όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη η κοπέλα και όρισε την απολογία της για την Παρασκευή εφόσον η κατηγορουμένη είναι σε θέση να δώσει εξηγήσεις.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της 22χρονης σπουδάστριας, Αλέξανδρο Αλεξιάδη η εντολέας του «έχει καταρρεύσει ψυχολογικά καθώς όσο περνούν οι ώρες αντιλαμβάνεται την πράξη της».

Ο συνήγορος δήλωσε πως η νεαρή σπουδάστρια «Μετανιώνει για ό,τι έκανε» και τόνισε πως «οι ειδικοί αποδίδουν την συμπεριφορά της σε επιλόχεια κατάθλιψη. Εμείς, ως νομικοί παραστάτες της, θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, που είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδείξει πως η πράξη της έγινε κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση».

Αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη της μητέρας και την προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ το βράδυ της Τρίτης. Πρόκειται για μία 22χρονη φοιτήτρια, η οποία ομολόγησε κατά την ανάκριση. Η ίδια είπε στους αστυνομικούς ότι την κατέλαβε πανικός και εγκατέλειψε το νεογέννητο αγοράκι με τον ομφάλιο λώρο, τυλιγμένο σε ένα σεντόνι, και μέσα σε μια πλαστική σακούλα, στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας, στην οδό Πριγκηποννήσων.

«Όταν έλειπε η μητέρα μου από το σπίτι, με έπιασαν οι πόνοι. Πήγα στην μπανιέρα και γέννησα. Μόνη μου με ένα ψαλίδι έκοψα τον ομφάλιο λώρο. Φοβόμουν τι θα έλεγε η μητέρα μου και ο κόσμος. Ήξερα ότι η μητέρα μου θα επιστρέψει. Δεν ήθελα να με δει με το μωρό. Δεν ήξερα τι να κάνω. Το τύλιξα με ένα σεντόνι και το έβαλα σε μία νάιλον σακούλα. Το πέταξα από την μπαλκονόπορτα. Αμέσως μετά καθάρισα όσο καλύτερα μπορούσα το μπάνιο και πέταξα τον πλακούντα στη λεκάνη», φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε η ίδια, φοιτούσε σε ένα ΤΕΙ στην Καλαμάτα, όπου γνώρισε έναν συνομήλικό της και σύναψαν σχέση. Όταν έμεινε έγκυος και του το είπε, εκείνος της πρότεινε να κάνει έκτρωση. Η ίδια δεν ήθελε και την παράτησε. Επέστρεψε στην Αθήνα, στο σπίτι με τη μητέρα της, αλλά δεν ήθελε να της το πει επειδή ντρεπόταν. «Φορούσα ριχτά ρούχα για να καλύπτω την εγκυμοσύνη. Όταν προχώρησε η κύηση αποφάσισα ότι δεν μπορώ να το κρατήσω, αλλά ήταν αργά για έκτρωση», δήλωσε η 22χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες.