X

Σύρος πρόσφυγας και κάτοικοι έσωσαν με αυτοθυσία τρεις ζωές από βέβαιο πνιγμό

Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε τραγωδία στην Κυλλήνη.

Ant1news

Ένας Σύριος πρόσφυγας και κάτοικοι κατάφεραν να διασώσουν δύο άνδρες και ένα παιδί που βρέθηκαν στη θάλασσα το μεσημέρι της Κυριακής στην Μυρσίνη Ηλείας.

Ένας 50χρονος, ένας 40χρονος και ένα οκτάχρονο παιδί, είχαν επιβιβαστεί σε μικρή βάρκα όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες αυτή ανατράπηκε στη θαλάσσια περιοχή της Μυρσίνης σε κοντινή απόσταση από την παραλία, σχεδόν μπροστά από το κέντρο φιλοξενίας Προσφύγων. Ένας Σύρος πρόσφυγας που αντιλήφθηκε τι συνέβη, μαζί με κατοίκους έπεσαν στη θάλασσα και κολύμπησαν έως εκεί για να σώσουν κυριολεκτικά, τους δύο άντρες και το παιδί.

Όπως γράφει το Ilialive.gr, την ίδια στιγμή είχε ειδοποιηθεί ο Λιμενικός Σταθμός Κυλλήνης και το πρώτο διαθέσιμο μέσο που μπορούσε να προσεγγίσει ήταν ένα ψαροκάϊκό, το οποίο έφτασε όμως μετά από αρκετά λεπτά για να παραλάβει τους δύο άντρες και το παιδί και να τους μεταφέρει στο λιμάνι Κυλλήνης όπου τους περίμενε ασθενοφόρο για να τους διακομίσει στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου παρέμειναν για νοσηλεία.

Οι τρεις είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο το σοκ ήταν ισχυρό την πρώτη ώρα, ενώ ο ένας από τους δύο άντρες κινδύνεψε να πνιγεί “πίνοντας” αρκετό θαλασσινό νερό.

 

 

Ο 27χρονος Σύριος πρόσφυγας Αμπντούλ Αλόλο