X

Επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας για την εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης φαρμάκων

Έχουν προσαχθεί δεκάδες άτομα που διακινούσαν πανάκριβα αντικαρκινικά σκευάσματα. Νοσηλεύτριες έδιναν τη μισή δόση σε καρκινοπαθείς και πουλούσαν την υπόλοιπη!

Ant1news

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας, με στόχο την εξάρθρωση κυκλώματος, που διακινούσε παράνομα πανάκριβα αντικαρκινικά φάρμακα και άλλα σκευάσματα.

Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν προσαχθεί μέχρι στιγμής περίπου 20 άτομα, γιατροί, νοσηλευτές και φαρμακοποιοί.

Οι εμπλεκόμενοι φέρονται να εξασφάλιζαν ακόμα και με υπεξαίρεση μεγάλο αριθμό σκευασμάτων τα οποία στη συνέχεια διακινούσε σε ασθενείς αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Εκτιμάται ότι τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί δένουν τις κατηγορίες σε βάρος των προσαχθέντων και έτσι είναι θέμα χρόνου να γίνουν συλλήψεις και να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των προσαχθέντων είναι δύο νοσηλεύτριες στο νοσοκομείο Λαϊκό, οι οποίες είχαν εξειδίκευση στην επεξεργασία των φαρμάκων που χρειάζονταν ιδιαίτερη μεταχείριση πριν δοθούν σε καρκινοπαθείς. Η μια εξ αυτών προσήχθη λίγο μετά τις 6:00 τα ξημερώματα και η άλλη στις 11.00 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να χορηγούσαν σε καρκινοπαθείς τη μισή από την προβλεπόμενη δόση της θεραπείας από τα ακριβά φάρμακα και κρατούσαν τις υπόλοιπες ποσότητες για να τις πουλήσουν σε άλλους ασθενείς, προκαλώντας έτσι προβλήματα σε ασθενείς και στο κράτος.