X

Ποιο είναι το πλοίο “Karmate” – Η πορεία του μετά την πτώση στην κανονιοφόρο “Αρματωλός”

Τι δείχνει η καταγραφή για την διαδρομή του πλοίου υπό τουρκική σημαία, αφού έπεσε πάνω στο σκάφος του ελληνικού ΠΝ.

Ant1news

Ένα μικρό φορτηγό πλοίο μήκους 73 μέτρων και πλάτους 11 μέτρων είναι το «Karmate», το οποίο έπεσε τα ξημερώματα πάνω στην κανονιοφόρο «Αρματωλός» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού,  ανοιχτά της Μυτιλήνης.

Το εμπορικό πλοίο, υπό τουρκική σημαία, είχε ξεκινήσει, σύμφωνα με την διαδρομή του, όπως προκύπτει από τα δεδομένα που καταγράφονται στην ιστοσελίδα marinetraffic.com, είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Σμύρνης κι ακολουθούσε πορεία μεταξύ των τουρκικών παραλίων και των ελληνικών νησιών, με κατεύθυνση προς την Κωνσταντινούπολη.

Πρόκειται για ένα εμπορικό πλοίο, κατασκευής του 1981, που ταξιδεύει με τουρκική σημαία, έχει μήκος 73 μέτρα, πλάτος 11 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει φορτίο ως 1.327 τόνους.

 

Φθάνοντας ανοιχτά της Μυτιλήνης προσέκρουσε στην ελληνική κανονιοφόρο «Αρματωλός» κι ευθύς αμέσως ο Τούρκος καπετάνιος έσπευσε να απομακρύνει το πλοίο από την περιοχή, οδηγώντας το στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ακριβώς στο «ύψος» του Αιγαίου όπου έγινε η σύγκρουση των σκαφών, απέναντι από την Μυτιλήνη, όπως προκύπτει από τα δεδομένα του marinetraffic.com.