X

Φέρνουν “χαράτσι” στο τσίπουρο για να “νερώσουν” τον φόρο στο κρασί (βίντεο)

Έντονες αντιδράσεις από παραγωγούς και καταναλωτές προκάλεσε η “προαναγγελία” του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τον σχεδιαζόμενο νέο φόρο.

Ant1news

Της Πωλίνας Κολοκοτρώνη

Κρασί ή τσίπουρο;  Ιδού η απορία. Ένα από τα δυο θα απολαμβάνουμε, όπως φαίνεται, αφορολόγητα. “Χαράτσι” στο τσίπουρο ετοιμάζει, όπως όλα δείχνουν, η Κυβέρνηση ως… ισοδύναμο για την κατάργηση του φόρου στο κρασί.

Για την υγεία των καταναλωτών και την πάταξη της φοροδιαφυγής με το χύμα τσίπουρο, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ανακοίνωσε από τον Τύρναβο πως προτίθεται να προχωρήσει σε αύξηση της φορολόγησης από τα 55 λεπτά στα 6 ευρώ το λίτρο, προκαλώντας …εγκεφαλικά στους τσιπουροπαραγωγούς.

Όσοι το …τσούζουν λίγο παραπάνω θα αναγκαστούν να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τσιπουράδικων, μετά την επιβολή του φόρου, οι αυξήσεις θα είναι μονόδρομος.

Το “μάρμαρο” θα πληρώσουν και οι περίπου 230.000 αμπελοκαλλιεργητές, καθώς όπως υποστηρίζουν, οι έμποροι, για να μειώσουν την ψαλίδα της υψηλής φορολόγησης, θα αγοράζουν τα σταφύλια τους σε ακόμη πιο χαμηλές τιμές.