X

Ελεύθερος άλλος ένας από τους “8” Τούρκους στρατιωτικούς

Η απόφαση της Επιτροπής Ασύλου, που πυροδοτεί αντιδράσεις από την Τουρκία. Τι γράφουν τα τουρκικά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Ant1news

Με απόφαση της Επιτροπής Ασύλου, ελεύθερος αναμένεται να αφεθεί και δεύτερος από τους «8» Τούρκους στρατιωτικούς,  που πέρασαν στην Ελλάδα, αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη, με απόφαση που επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο, έχει απορρίψει το αίτημα της Άγκυρας για έκδοση των «8» στρατιωτικών στην Τουρκία.

Πριν από μερικές ημέρες, με απόφαση της Δικαιοσύνης αφέθηκε ελεύθερος ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου. Ο Suleyman Ozkaynakci κρατείται σε άγνωστη τοποθεσία, φρουρείται από αστυνομικές δυνάμεις και έχει την υποχρέωση καθημερινής  εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής πρόκειται να υποβάλει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αίτηση ακύρωσης και αίτησης αναστολής της απόφασης της 10ης Ανεξάρτητης Επιτροπής Ασύλου.

  

«Πυρά» από τουρκικά ΜΜΕ

Επίθεση στην Ελλάδα με αφορμή την απόφαση για τον δεύτερο από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς εξαπολύουν τα φιλοκυβερνητικά τουρκικά ΜΜΕ.

Για «απόφαση-σκάνδαλο της Ελλάδας από την υπηρεσία παροχής Ασύλου», κάνει λόγο η Σαμπάχ, ενώ η Ακσάμ γράφει «Η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά! Άλλη μία αίτηση ασύλου γκιουλενιστή έγινε δεκτή»