X

Αποκλειστικό ΑΝΤ1: οικονομική στήριξη του ΥΕΘΑ στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Πρόταση στο ΣΑΓΕ από τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο, Ευάγγελο Αποστολάκη.

Ant1news

Του Χρήστου Μαζανίτη

Να διερευνήσει την δυνατότητα οι δύο στρατιωτικοί μας, που βρίσκονται αιχμάλωτοι χωρίς να τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες για 69 ημέρα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης να λαμβάνουν την αποζημίωση αποστολής στρατιωτικών στο εξωτερικό, προτείνουν στο ΣΑΓΕ ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης

Στόχος είναι η ανύψωση του ηθικού τους αλλά και το μήνυμα ότι η πατρίδα δεν αφήνει κανένα πίσω. Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων θα κληθεί να βρει το νομικό περίβλημα της απόφασης, είναι κάτι τυπικό δηλαδή.

Θετική είναι, εν τω μεταξυ, η απάντηση της τουρκικής κυβέρνησης σε αίτημα του επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μ Κεφαλογιάννη, να επισκεφθεί τους δύο Έλληνες στρατιωτικούςστις φυλακές της Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η τουρκική κυβέρνηση αποδέχθηκε το αίτημα του Έλληνα ευρωβουλευτή, το οποίο είχε υποβληθεί στις 25 Μαρτίου στα υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης στην Άγκυρας. Το αίτημα είχε επαναλάβει ο κ . Κεφαλογιάννης στις 22 Απρίλιου, σε αντιπροσωπεία Τούρκων αξιωματούχων που επισκέφθηκε το Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κεφαλογιάννης ως επικεφαλής αντιπροσωπείας Ευρωπαίων αξιωματούχων , θα επισκεφθεί τους Έλληνες στρατιωτικούς μέσα στις επόμενες εβδομάδες.