X

Πρόεδρος ΡΑΕ στον ΑΝΤ1 για ΔΕΗ – ΕΛΤΑ: Η απόδοση της έκπτωσης συνέπειας η ελάχιστη πράξη διόρθωσης (βίντεο)

Ο πρόεδρος της ΡΑΕ στο Καλημέρα Ελλάδα, μία μέρα μετά την παρέμβαση της Αρχής για το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει για χιλιάδες καταναλωτές.

Ant1news

Στο Καλημέρα Ελλάδα ο Νίκος Μπουλαξής, πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, για το πρόβλημα που έχει προκύψει σε χιλιάδες καταναλωτές της ΔΕΗ, με την παρακράτηση των ποσών που έχουν καταβάλει για την αποπληρωμή των λογαριασμών τους.

Μετά τη χθεσινή παρέμβαση της ΡΑΕ, ο πρόεδρός της εξήγησε ότι έχει αποσταλεί αίτημα σε όλους τους παρόχους, συμπεριλαμβανομένης και της ΔΕΗ, ζητώντας να μάθει τις ακριβείς διαστάσεις και τις επιπτώσεις του φαινομένου μέσα σε διάστημα δέκα ημερών.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και τόνισε ότι ρόλος της ΡΑΕ είναι να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος και να επιβληθεί η λύση του.

Αναφορικά με το ζήτημα της απώλειας της έκπτωσης συνέπειας της τάξης του 15%, από τους καταναλωτές των οποίων οι λογαριασμοί δεν αποπληρώθηκαν, παρά το ότι πληρώθηκαν από τους ίδιους, είπε ότι «θα συνεδριάσει η ΡΑΕ και θεωρώ ότι η απόδοση της έκπτωσης συνέπειας θα είναι η ελάχιστη πράξη διόρθωσης».

Τέλος, ερωτηθείς για τις χρεώσεις στα τηλεφωνήματα στον πενταψήφιο αριθμό 11770, της γραμμής εξυπηρέτησης καταναλωτών της ΔΕΗ, για τις οποίες πληροφορήθηκε από το Καλημέρα Ελλάδα, είπε ότι αγνοούσε το θέμα, όμως διαβεβαίωσε ότι «σίγουρα θα κάνουμε παρέμβαση».