X

Εγκλωβίστηκαν στον Λευκό Πύργο λόγω πλημμυρών (βίντεο+φωτό)

Μεταξύ των εγκλωβισμένων και αρκετοί μαθητές Λυκείου. Πολύωρη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την άντληση υδάτων...

Ant1news

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 12:00 το πρωί όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήση για τον εγκλωβισμό μαθητών και τουριστών εντός του Λευκού Πύργου.

Λόγω της καταρρακτώδους βροχής που πλήττει από το πρωί τη συμπρωτεύουσα, έκλεισε από πλημμύρες η είσοδος του Πύργου, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 24 μαθητές από το λύκειο της Αργαλαστής Βόλου, να αδυνατούν να εξέλθουν από εκεί.

Έτσι, ξεκίνησε πολύωρη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία εκτός από την απάντληση υδάτων χρειάστηκε να προχωρήσει και σε κόψιμο των κάγκελων του μπροστινού παραθύρου για να βγουν από εκεί όσοι εγκλωβίστηκαν.

Γενικότερα η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 300 κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα ισόγεια και υπόγεια σπίτια και καταστήματα, μετά την ισχυρή καταιγίδα, συνοδευόμενη από χαλαζόπτωση, που ξέσπασε γύρω στις 12.30 το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης.