X

Αποστόλου: δεν θα χάσουμε τα λεφτά για την φέτα

Ο αρμόδιος Υπουργός υποστήριξε ότι το μόνο που χάθηκε είναι η παράταση του προγράμματος. Τι δήλωσε για τις περικοπές στις συντάξεις και την παραίτηση Σακελλαρίου.

Ant1news

Στο επίμαχο θέμα, του προγράμματος ύψους 4,6 εκ. ευρώ για την προώθηση και διαφήμιση της φέτας σε τρίτες χώρες, αναφέρθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, τονίζοντας ότι χάθηκε η παράταση, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να χαθούν τα χρήματα του προγράμματος. «Από τη δική μας πλευρά έχουμε  ήδη  αιτιολογήσει, στοιχειοθετήσει και θα πάρουμε νέα παράταση αλλά και πάλι το τονίζω ότι με οποιοδήποτε τρόπο θα τα πάρουμε», συμπλήρωσε ο Υπουργός.

H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Αραμπατζή, εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Αποστόλου, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μετά το φιάσκο της απώλειας του Προγράμματος της Φέτας, ανακαλύπτει ξαφνικά, με τεράστια καθυστέρηση, την κρίση στην αιγοπροβατοτροφία, ανακοινώνοντας μέτρα στήριξης. Αυτοί που με τις πολιτικές τους κατέστρεψαν τον κλάδο, έρχονται τώρα να τον αναστήσουν. Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;»

Δριμεία επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσα και στον αρμόδιο Υπουργό, είχε εξαπολύσει νωρίτερα ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γιώργος Κατσιαντώνης, για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο κ. Αποστόλου, μιλώντας στο «Θέμα 104,6» και αναφερόμενος στο ζήτημα των περικοπών των συνατάξεων, δήλωσε πως υπάρχει πρόβλημα αλλά εκείνο που προέχει  αυτή τη στιγμή είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία  για τα προαπαιτούμενα και τα  θέματα ρύθμισης χρέους, «άρα λοιπόν όταν αυτά τα πράγματα τα υλοποιήσουμε και θα μπούμε σε μια άλλη κανονικότητα, εκεί μπορούμε να βάλουμε ότι θέλουμε, αλλά τώρα δεν τα συζητάμε αυτά τα θέματα, εμείς όταν τελειώσουμε  με αυτή τη διαδικασία  μπαίνουμε σε μια άλλη κανονικότητα, εμείς θα είμαστε και στην άλλη κανονικότητα και στην άλλη και στην παρά άλλη » και συνέχισε «Εμείς τα ψηφίσαμε, εμείς θα είμαστε στην κανονικότητα, εμείς θα είμαστε αυτοί οι οποίοι θα τα αντιμετωπίσουμε».

Σε ερώτηση σχετικά με την παραίτηση  Σακελλαρίου, ο κ. Αποστόλου αν και είπε ότι η θέση του δεν είναι να κρίνει αποφάσεις τόνισε ότι, «Η αιτιολόγηση δεν με πείθει και πόσο μάλλον τώρα όταν συζητάμε για ένα θέμα που ιδιαίτερα αφορά τους συνταξιούχους τους οικονομικά ασθενέστερους ανθρώπους, θέλει λίγη προσοχή».