X

Εισβολή του Ρουβίκωνα σε συμβολαιογραφείο

Με κείμενό τους τα μέλη της ομάδας υποστηρίζουν ότι η επίθεση έγινε γιατί η συμβολαιογράφος συμμετέχει σε πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτων κατοικιών.

Ant1news

Σε συμβολαιογραφικό γραφείο, στο κέντρο της Αθήνας, εισέβαλαν λίγο πριν τις 11:00, μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας.

Οι ίδιοι ανέβηκαν στον 7ο όροφο κτιρίου της Χαριλάου Τρικούπη 7α και Ακαδημίας αντιδρώντας στη συμμετοχή συγκεκριμένης συμβολαιογράφου στους πλειστηριασμούς, ακόμη και πρώτων κατοικιών.

Όπως αναφέρουν σε σύντομο μήνυμά τους σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, «όσοι συμμετέχουν σε διαδικασίες εξώσεων, κατασχέσεων και πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών θα βιώνουν και την αντίδραση των από τα κάτω».

Εκτός από τις απειλές τους, τα μέλη του Ρουβίκωνα προαναγγέλλουν και δημοσιοποίηση βίντεο από την τελευταία αυτή εισβολή.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, το μεσημέρι η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός νεαρού 19 ετών που συμμετείχε στην επίθεση. Πρόκειται για το άτομο που εμφανίζεται στο βίντεο να κρατά μια βαριοπούλα και να σπάει τζαμαρίες και αντικείμενα. Μάλιστα έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για ανάλογες δράσεις.

Την επίθεση καταδίκασε με ανακοίνωση του ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνώς, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωεκανήσων.