X

Μπουτάρης: Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Οι πρώτες του δηλώσεις μετά το περιστατικό. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την επίθεση. Πέντε προσαγωγές υπόπτων.

Ant1news

Εξιτήριο από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, πήρε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος νοσηλεύτηκε, για προληπτικούς λόγους,  μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκε το απόγευμα του Σαββάτου από μερίδα συμμετεχόντων στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στον Λευκό Πύργο. 

Αφού υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε στο Thestival.gr: "Οι εξετάσεις μου είναι καλές. Για προληπτικούς λόγους οι γιατροί θέλουν να περάσω στο νοσοκομείο το βράδυ. Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα".

Ερωτηθείς για το αν γνωρίζει ποιοι ήταν οι άνθρωποι που τον χτύπησαν, ο δήμαρχος  είπε: "Δεν πρόσεξα ποιοι ήταν. Έχω ορισμένες καθαρές καταστάσεις στο μυαλό μου για το πώς ξεκίνησε η ιστορία, αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Παντού με χτύπησαν. Ήταν κάμποσοι. Με χτυπούσαν παντού. Κλωτσιές μπουνιές, τα πάντα. Αυτοί δε νομίζω ότι ήταν Πόντιοι. Με τους Πόντιους έχω καλή σχέση".

Σε δήλωση του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Μπουτάρης είπε πως "ήταν μια άθλια επίθεση, όμως είμαι καλά. Έχω άριστες σχέσεις με τους πόντιους και δεν πιστεύω πως οι επιτιθέμενοι ήταν από τον ποντιακό χώρο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου".

 

Λίγο πριν τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Γιάννης Μπουτάρης έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας για το περιστατικό.

Στην προσαγωγή δύο ατόμων για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του δημάρχου Θεσσαλονίκης προχώρησε η Αστυνομία νωρίς το απόγευμα της Κυριακής και τριών ακόμη το βράδυ. Οι Αρχές ερευνούν αν οι προσαχθέντες συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον αποτροπιασμό του και την απερίφραστη καταδίκη του για την φασιστικής -κατά την επιεικέστερη έκφραση- νοοτροπίας επίθεση εναντίον του δημάρχου της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη από περιθωριακά στοιχεία. 

Την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης καταδίκασε ο Πρωθυπουργός

«Αυτοί που επιτέθηκαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε συγκεντρωμένο πλήθος» δηλώνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Twitter και συμπληρώνει: «Είναι απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους».

Βούτσης: πρέπει να καταδικάσουμε όλοι αυτήν τη φρικτή επίθεση

Από τις Κορυσχάδες Ευρυτανίας καταδίκασε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του για την 74η επέτειο από τη Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας, σημείωσε ότι «χθες ένας άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης ο κ. Μπουτάρης -που έχει ανοιχτό πνεύμα και έχει βοηθήσει εξαιρετικά έτσι ώστε η Θεσσαλονίκη να μετασχηματιστεί μαζί με τον αγώνα του λαού της σε μια ανοιχτή πόλη στην κοινωνία στα νέα και σύγχρονα διακυβεύματα- υπέστη μία φασιστική επίθεση. Πρέπει να καταδικάσουμε όλοι αυτή τη φρικτή επίθεση που δέχτηκε στην τελετή ακριβώς τιμής για τη γενοκτονία του Πόντου. Σε μια ιερή στιγμή» όπως είπε.

 

Με νεότερη ανάρτησή του στο τουίτερ, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «Όσο πολιτικές δυνάμεις επιτρέπουν σε ακροδεξιά περιθωριακά στοιχεία να κρύβονται πίσω από ένα δήθεν αίσθημα πατριωτισμού, τόσο το φίδι του φασισμού θα απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία».

Τόσκας: Οι τραμπούκοι - ακροδεξιοί θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεων τους

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιάννη Μπουτάρη είχε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος όπως ο ίδιος έγραψε στο Twitter, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης η αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε αυτοί που του επιτέθηκαν να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

«Οι τραμπούκοι - ακροδεξιοί θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεων τους. Δεν είναι πατριώτες, προσβάλουν τη Δημοκρατία μας», έγραψε επίσης στο Twitter ο κ. Τόσκας.

Κοντονής: οργή και αγανάκτηση σε όλες τους δημοκρατικούς πολίτες

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οργή και αγανάκτηση σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες προκαλεί η βίαιη επίθεση εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Όμως φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η δημόσια επιδοκιμασία της απάνθρωπης αυτής συμπεριφοράς. Η σύλληψη και η τιμωρία των δραστών της επίθεσης, καθώς και η δίωξη όσων δημόσια επιδοκιμάζουν τέτοιες πρακτικές είναι καθήκον της Πολιτείας».

Την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση προς τον Γιάννη Μπουτάρη εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση προς τον Γιάννη Μπουτάρη εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος.

 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης από ακροδεξιούς τραμπούκους.

Η φασιστική αυτή επίθεση, αποτελεί μια προσπάθεια στοχοποίησης και εκφοβισμού του Γ. Μπουτάρη, και βρίσκει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντι.

Η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να κάνει για άλλη μια φορά φτηνή αντιπολίτευση, με αφορμή αυτή την τραμπούκικη, φασιστική ενέργεια, αποτελεί μια αθλιότητα ολκής».

Η ΝΔ καταδικάζει την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, δήλωσε.

«Θέλω να καταδικάσω με τον πιο απερίφραστο τρόπο την άνανδρη επίθεση την οποία δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο κ. Μπουτάρης, από διάφορα ακραία στοιχεία τα οποία τον προπηλάκισαν με τρόπο απαράδεκτο.

Στις Δημοκρατίες τα προβλήματα δεν λύνονται με γροθιές και με κλωτσιές, λύνονται με δημοκρατικό διάλογο. Οι ακραίες εκφράσεις από όπου και αν προέρχονται, τα φαινόμενα βίας από όπου και αν προέρχονται είναι εξίσου κατακριτέα από τη ΝΔ» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΝΔ κατά τον χαιρετισμό του, το απόγευμα στο συνέδριο που διοργάνωσε η ΝΔ για την ανάπτυξη στο Ιόνιο.


Η ΝΔ καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς τονίζει: «Οι δράστες της σημερινής φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν αμέσως και η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βία απ' όπου κι αν προέρχεται».

 

Γεννηματά:  Ακροδεξιοί και "αγανακτισμένοι", οι σύγχρονοι Γκοτζαμάνηδες

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά επικοινώνησε σήμερα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. «Είμαστε όλοι μαζί με τον Γιάννη Μπουτάρη. Με τη δημοκρατία  και τον πλουραλισμό. Είμαστε απέναντι σε όλους αυτούς που καπηλεύονται τους αγώνες των Ποντίων και των κινημάτων και λειτουργούν ως προβοκάτορες. Είμαστε απέναντι σε αυτούς που με τη βία θέλουν να επιβληθούν. Ακροδεξιοί και "αγανακτισμένοι", οι σύγχρονοι Γκοτζαμάνηδες. Ο φασισμός δεν θα περάσει», αναφέρει σε δήλωσή της.

Καταδικάζει κατηγορηματικά την επίθεση το ΚΚΕ  

Σε ανακοίνωσή του και το ΚΚΕ «καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους Συλλόγους και τις Ενώσεις των Ποντίων».  

Μήνυμα συμπαράστασης στον Γιάννη Μπουτάρη έστειλε ο Θεοδωράκης

"Πάντα θα υπάρχουν 5-6 τραμπούκοι έτοιμοι να επιτεθούν σε όσους δεν γουστάρουν" αναφέρει σε ανάρτησή του στο τουίτερ, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονικέων Γιάννης Μπουτάρης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη. "Το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί που διαδίδουν ψευτιές και καλλιεργούν μίσος. Και αυτοί δεν φοράνε κουκούλες, αλλά κουστούμια. Μαζί σου Γιάννη και όπως λέει ο Αγγελάκας "σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ"." τονίζει ο κ. Θεοδωράκης. 

ΑΝΕΛ: Κάθε τέτοια βίαιη ενέργεια στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας 

 «Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε την επιθετική ενέργεια εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Τέτοιες ενέργειες αμαυρώνουν τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου. Κάθε τέτοια βίαιη ενέργεια στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας την οποία οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε», αναφέρει σε δήλωσή της η Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Καμπόσος για ξυλοδαρμό Μπουτάρη: αυτή είναι η μοίρα των προδοτών

Την ώρα που σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, σάλο έχει προκαλέσει μία ανάρτηση του δημάρχου Άργους-Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσου.

 

Σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook, ο κ. Καμπόσος έγραψε «Αυτή είναι η μοίρα των ΠΡΟΔΟΤΩΝ», σχολιάζοντας βίντεο με την άγρια επίθεση που δέχθηκε ο κ. Μπουτάρης.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών και ex officio μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, έσπευσε να υποστηρίξει πως πρόκειται για ανάρτηση που έκαναν συνεργάτες του και όχι ο ίδιος. Η επίμαχη ανάρτηση διαγράφηκε, ωστόσο screenshot έχει δημοσιεύσει η ιστοσελίδα argolika.gr

Με αφορμή την προκλητική ανάρτηση σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει το στέλεχος του κόμματός του, Δημήτρη Καμπόσο.