X

Καρέ καρέ η επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ (βίντεο)

Βίντεο με την επίθεση στο ΣτΕ δημοσίευσε ο Ρουβίκωνας. Νέες απειλές για επιθέσεις. Η ανακοίνωση των δικαστών. Η αντίδραση Τόσκα και Κοντονή.

Ant1news

Βίντεο από την καταδρομική επίθεση που πραγματοποίησε στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας δημοσιοποίησε η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας».

Υπενθυμίζεται πως περίπου 70 μέλη πραγματοποίησαν ζημιές στην είσοδο που στεγάζονται τα γραφεία του Συμβουλίου της Επικρατείας σπάζοντας υαλοπίνακες και ρίχνοντας μπογιές. Αφού φώναξαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια, αποχώρησαν.

Την ίδια ώρα, ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα, αναφερόμενο στη νέα επίθεση, εξαπολύει απειλές και για νέες επιθέσεις. «Το ισόγειο του συμβουλίου της επικρατείας ισοπεδώθηκε. Δώσαμε ένα μήνυμα σε όλα αυτά τα λαμόγια-δικαστές που συζητούσαν εκείνη την ώρα στον δεύτερο όροφο το πετσόκομα των συντάξεων. Είμαστε ικανοποιημένοι που με τις μικρές μας δυνάμεις γίναμε έστω και για μια στιγμή η φωνή των γερόντων. Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα…» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook.

Παράλληλα, σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναρτήθηκε και ένα κείμενο για την επίθεση στο ΣτΕ, το οποίο υπογράφουν κι άλλες συλλογικότητες και συγκεκριμένα οι: Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας, Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας, Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και "Σίντροφοι/Συντρόφισσες".

Στο κείμενο αναφέρεται ότι πραγματοποίησαν συμβολική επίθεση στο κτίριο του ΣτΕ λόγω της απόφασής του, που έκρινε "συνταγματικό" τον νόμο Κατρούγκαλου για μείωση των συντάξεων.

Δικαστές ΣτΕ: να εντοπιστούν άμεσα τα μέλη του Ρουβίκωνα

Ανακοίνωση, με την οποία ζητεί τον άμεσο εντοπισμό μελών του Ρουβίκωνα που εισέβαλαν χθες στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), προκαλώντας υλικές ζημιές και τραυματίζοντας ελαφρά έναν αστυνομικό, εξέδωσε η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ.

Επιπλέον, η Ένωση ζητεί από την πολιτεία τη λήψη μέτρων για τη φύλαξη του κτιρίου του ΣτΕ και σημειώνει πως ενέργειες όπως η χθεσινή το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να μετακυλήσουν το κόστος αποκατάστασης των ζημιών.

Τόσκας: γραφικές και καταδικαστέες οι πράξεις του Ρουβίκωνα

«Γραφικές» και «καταδικαστέες» χαρακτήρισε τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Η δράση του Ρουκίβωνα μας προβληματίζει» τόνισε ο Νίκος Τόσκας μιλώντας στην ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα «πολιτικά κινούνται με τα τέσσερα σαν τα μωρά» κάνοντας λόγο για πρωτόγονη πολιτική σκέψη.

Κοντονής: απαράδεκτες και καταδικαστέες οι αγελαίες πρακτικές βίας

«Οι αγελαίες πρακτικές βίας είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες, δημιουργούν κλίμα φόβου στους πολίτες και γίνονται οι καλύτεροι κήρυκες της ακροδεξιάς προπαγάνδας», τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής .

Επισημαίνει ότι «επιθέσεις και δολιοφθορές όπως αυτή εναντίον του Συμβουλίου της Επικρατείας ή αυτή εις βάρος συμβολαιογράφου, αποτελούν ενέργειες προσβολής των δημοκρατικών θεσμών».

Ντούμας: γελοιοποιούνται και η ΕΛΑΣ και η Πολιτεία από τον Ρουβίκωνα

Για γελοιοποίηση της ΕΛΑΣ και της πολιτείας από τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα, όπως αυτή στο Συμβούλιο της Επικρατείας το απόγευμα της Δευτέρας, έκανε λόγο στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας.

Όπως τόνισε «υπήρχε μια δύναμη, η ομάδα Δέλτα για να προλαμβάνει τέτοιου είδους επιθέσεις». «Η εμμονή Τόσκα να μην βλέπει την ανάγκη αυτή θα απολαμβάνει να βανδαλίζεται η δημόσια περιουσία και να γελοιοποιείται η ΕΛΑΣ και η πολιτεία» πρόσθεσε ο κ. Ντούμας.

Ειρωνικά σχολίασε, μάλιστα, ότι «έτσι όπως το πάει ο Ρουβίκωνας θα ικανοποιηθεί το αίτημά μας για αστυνόμευση των Αθηνών, γιατί μετά τις επιθέσεις στέλνουν αστυνομικούς στα σημεία που δέχονται επιθέσεις».