X

Αυξήσεις σοκ στις τιμές των καυσίμων

Στα νησιά των Κυκλάδων οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης ξεπέρασε τα 2 ευρώ. Φόβοι για αυξήσεις τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες. Τι λέει ο Πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ στον ΑΝΤ1.

Ant1news

Την ανηφόρα έχουν πάρει οι τιμές των καυσίμων και στην Ελλάδα, λόγω του διεθνούς ράλι ανόδου στις τιμές του πετρελαίου, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να πληρώνουν τη βενζίνη χρυσάφι.

Στα νησιά των Κυκλάδων οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης ξεπέρασε τα 2 ευρώ, κάτι που μεταξύ άλλων προκαλεί ανησυχία για τη μετακύληση της αύξησης αυτής σε καθημερινά αγαθά και υπηρεσίες.

Με την μέση τιμή της αμόλυβδης στο 1,63 ευρώ ανά λίτρο και στο 1,40 ευρώ το λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης, η Ελλάδα είναι πλέον η δεύτερη πιο ακριβή χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η πέμπτη σε όλο τον κόσμο.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γ. Ασμάτογλου, τόνισε ότι τα πρατήρια προσπαθούν να πωλήσουν στο χαμηλότερο δυνατό της τιμής γιατί υπάρχει ύφεση αυτή την περίοδο.

«Πρέπει να κάτσουμε σε ένα τραπέζι, όλοι οι συναρμόδιοι φορείς για να βρεθεί λύση» τόνισε ο κ. Ασμάτογλου προσθέτοντας ότι υπάρχει ένας μεγάλος αθέμιτος ανταγωνισμός.