X

Χειροπέδες στον Γουάινσταϊν - Κατηγορείται για βιασμό

Ο κινηματογραφικός παραγωγός παραδόθηκε στις Αρχές, μετά απο την σωρεία καταγγελιών σε βάρος του.

Ant1news

Στις αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης παραδόθηκε ο πρώην μεγαλοπαραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, που αντιμετωπίζει καταγγελίες για σεξουαλική κακομεταχείριση, ενώ του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιασμό. 

Είναι η πρώτη ποινική υπόθεση που αντιμετωπίζει ο Γουάινσταϊν, από τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε και ξέσπασε το κύμα αποκαλύψεων που πυροδότησε το κίνημα #MeToo.

Έξω από το αστυνομικό τμήμα, τον περίμεναν δεκάδες τηλεοπτικές κάμερες. Στο Τμήμα καταγράφηκαν τα στοιχεία του και ελήφθησαν φωτογραφίες του, καθώς και τα δακτυλικά του αποτυπώματα. 

Ο Γουάινσταϊν, σήμερα 66 ετών, αναχώρησε απο το αστυνομικό τμήμα γύρω στις 16:00 (ώρα Ελλάδος), φορώντας χειροπέδες, προκειμένου να μεταφερθεί στο ποινικό δικαστήριο του Μανχάταν, για να του απαγγελθούν κατηγορίες.

 

Ο ίδιος αρνείται όλες τις καταγγελίες και υποστηρίζει ότι ουδέποτε προχώρησε σε σεξουαλικές πράξεις χωρίς συναίνεση.

Στο πλαίσιο του "πακέτου εγγύησης" που έχει διαπραγματευτεί, ο Γουάινσταϊν καλείται να δώσει 1 εκατομμύριο δολάρια σε μετρητά, ενώ του επιβλήθηκε να φορά βραχιολάκι παρακολούθησης. Παράλληλα, θα παραδώσει και το διαβατήριό του.

 

Κατά την απαγγελία των κατηγοριών, ο δικαστής επεσήμανε ότι ο παραγωγός "χρησιμοποίησε την θέση, την οικονομική επιφάνεις και την εξουσία του για να δελεάσει νεαρές γυναίκες και να τις παρασύρει, ώστε να τις κακοποιήσει σεξουαλικώς".

 

Ο συνήγορος του Γουάινσταϊν δήλωσε ότι ο πελάτης του, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, είναι "όσο καλά μπορεί, δεδομένων των συνθηκών". Ο δικηγόρος είπε ότι σκοπεύει να κινηθεί ταχύτατα, προκειμένου να καταπέσουν οι κατηγορίες.