X

Grand Prix Μονακό: θρίαμβος για τον Ντάνιελ Ρικιάρντο

Ο 28χρονος Αυστραλός πήρε την νίκη στο Πριγκιπάτο, μετά την εντυπωσιακή επίδοση, που του χάρισε την pole position.

Ant1news

Θρίαμβος για τον Ντανιέλ Ρικιάρντο στο Grand Prix του Μονακό!

Ο 28χρονος Αυστραλός είδε πρώτος την καρό σημαία, μία ημέρα μετά απο τον εξωπραγματικό χρόνο και την εξαιρετική απόδοση του στα δοκιμαστικά, που του χάρισε την pole position και απέδειξε ότι η πίστα του Πριγκιπάτου του ταιριάζει «γάντι».

Σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ο Αυστραλός κράτησε στην δεύτερη θέση τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος τερμάτισε ακριβώς πίσω του, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Λούις Χάμιλτον. Τους ακολουθούσαν οι Ράικονεν και Μπότας και πιο πίσω έρχονταν στην διάρκεια της διαδρομής, στους στενούς δρόμους του Μονακό, οι Οκόν, Αλόνσο και Σάινθ.

Ο μόνος που επιχείρησε κι έκανε προσπεράσεις, διεκδικώντας μια καλή θέση, ήταν ο ομόσταβλος του Ρικιάρντο στην Red Bull, Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος ξεκίνησε τον αγώνα από την τελευταία θέση, αφού στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου δεν είχε «γράψει  

Ο  Ντάνιελ Ρικιάρντο αντιμετώπισε και πρόβλημα με την ισχύ του κινητήρα του στο τελευταίο κομμάτι, χάνοντας ταχύτητα, ωστόσο κατόρθωσε να πάρει την δεύτερη νίκη του φέτος, μετά την Κίνα.

Την τριάδα του βάθρου, στην τελική κατάταξη, ακολούθησαν οι: Ράικονεν, Μπότας, Οκόν, Γκασλί, Χούλκενμπερκ, Φερστάπεν και Σάινθ.