X

“Καμπανάκι” Δραγασάκη για τις αναταράξεις στην Ιταλία

Ανοικτό άφησε ο Υπουργός Οικονομίας το ενδεχόμενο νέων φορολογικών ελαφρύνσεων εφόσον υπάρξει δημοσιονομικός χώρος.

Ant1news

Καθησυχαστικός για το ενδεχόμενο να επηρεαστεί η Ελλάδα από την κρίση στην Ιταλία εμφανίστηκε στη Βουλή ο Γιάννης Δραγασάκης, σημειώνοντας ότι η χώρα έχει αρκετά μέσα στη διάθεση της για να αντιμετωπίσει εξωγενείς εξελίξεις.

Επεσήμανε ωστόσο, ότι αν οι αναταράξεις συνεχιστούν ή επεκταθούν θα δοκιμαστούν οι αντοχές κάθε χώρας ξεχωριστά και η ΕΕ θα πρέπει να δει συνολικές λύσεις και μέτρα θωράκισης.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε στην έξοδο της χώρας από καθεστώς μνημονίων τον Αύγουστο, επιχειρώντας πάντως να υποβαθμίσει το νέο “πακέτο” μέτρων. «Αυτό που ονομάστηκε συμπληρωματικό μνημόνιο είναι τεχνικός όρος και συνοδεύει το τέλος κάθε ολοκλήρωσης αξιολόγησης», υποστήριξε και συμπλήρωσε πως «η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια και από την σκληρή εποπτεία και θα αποκτήσουμε μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας». Σημείωσε ωστόσο, ότι δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα και ότι «έχουμε πολύ δουλειά», αλλά «ταυτόχρονα πετυχαίνουμε το στόχο να βγούμε σε ξέφωτο να πατήσουμε σε στέρεο έδαφος και να σχεδιάσουμε τα βήματα μας».

Ο Γιάννης Δραγασάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες φορολογικές ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις εφόσον υπάρξει δημοσιονομικός χώρος.