X

Ιστορική πρόκριση για την Σάκκαρη στο Roland Garros (βίντεο)

Συνεχίζει να γράφει ιστορία στο Παρίσι η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια.

Ant1news

Ιστορική πρόκριση στον τρίτο γύρο του Roland Garros πέτυχε την Τετάρτη η Μαρία Σάκκαρη, μετά τη νίκη της με 2-0 επί της Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο.

Με μία ακόμη πειστική εμφάνιση η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στην Ισπανίδα αντίπαλο της, με αποτέλεσμα να προκριθεί στους «32» του φημισμένου grand slam, κάτι που στο παρελθόν είχε πετύχει μόνο η Λένα Δανιηλίδου.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η Σάκκαρη να «γράψει ιστορία» και να γίνει η μόνη Ελληνίδα που θα βρεθεί στην φάση των «16», καθώς στον επόμενο γύρο θα τεθεί αντιμέτωπη με μία εκ των Ντάρια Κασάτκινα ή, Κίρστεν Φλίπκενς. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η άνοδός της στην παγκόσμια κατάταξη, ξεκινώντας το Roland Garros από το Νο 38.

Η Ναβάρο είχε την ευκαιρία της στο πρώτο σετ καθώς έκανε μπρέικ στο 6ο γκέιμ (2-4), είχε σετ πόιντ στο 3-5, ωστόσο, η Σάκκαρη όχι απλά το «έσπασε, αλλά με ένα απίθανο σερί πήρε το σετ με 7-5, μετατρέποντας το δεύτερο σε... υγιεινό περίπατο.

Εκεί προηγήθηκε με 5-1, η Ναβάρο μείωσε προς στιγμή σε 3-5, με το σετ να τελειώνει 6-3. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη νίκη της Σάκκαρη επί της Ισπανίδας, από την οποία είχε ηττηθεί και στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις τους.