X

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μακεδόνων στον ΑΝΤ1 για τη μήνυση κατά Κοτζιά: σκοπός μας η προστασία μας (βίντεο)

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εξηγεί στο Καλημέρα Ελλάδα το σκεπτικό πίσω από τη μήνυση.

Ant1news

Το σκεπτικό πίσω από την κατάθεση της μήνυσης κατά του Υπουργού Εξωτερικών για εσχάτη προδοσία περιέγραψε στο Καλημέρα Ελλάδα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γ.Τάτσιος.

Όπως διευκρίνισε πρόκειται για μήνυση, η οποία κατατέθηκε χθες, όχι κατά του Νίκου Κοτζιά, αλλά κατά της πολιτικής που ασκείται κατά τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό.

«Είμαστε αυτοί που κατέχουμε τα συμβόλαια του τόπου της Μακεδονίας. Βλέπουμε την κυβέρνηση να διαπραγματεύεται με κανένα όνομα που δεν περιέχει το όνομα Μακεδονία», είπε σχετικά.

Κατηγορώντας τον Υπουργό Εξωτερικών ότι τους «γυρνά την πλάτη», είπε ότι έχουν καταθέσει επίσημα αιτήματα πολλές φορές από πέρυσι για συνάντηση μαζί του, όμως ο ίδιος δεν τους δέχθηκε, ενώ «συναντήθηκε άπειρες φορές με τους ψευτομακεδόνες».

Αναφορικά με το σκεπτικό πάνω στο οποίο βασίστηκε η μήνυση, είπε «η ηγεσία βάζει μία τέτοια λέξη: Ίλιντεν, δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται για λύση ούτε μελλοντική φιλία που εμείς θέλουμε διακαώς».

«Σκοπός μας είναι η προστασία μας, τίποτα παραπάνω», διευκρίνισε.

Απαντώντας σε όσους κατηγορούν την Ομοσπονδία τους ότι είναι «πατριδοκάπηλοι», είπε: «αν θέλουν να είναι πατριώτες, να έρθουν να ακούσουν τους Μακεδόνες. Πατριδοκάπηλοι είναι τα 50 δημοτικά συμβούλια;

Εμείς είμαστε απλώς αυτοί που συντονίσαμε».

Τέλος, διερωτήθηκε αν «υπάρχει καμία εκλεγμένη κυβέρνηση που μπορεί να διαπραγματευτεί εν λευκώ, χωρίς να ακούει το λαό;» και κατέληξε ότι, «το δημοκρατικό πολίτευμα έχει καταργηθεί βάναυσα».