X

Τόσκας για Ρουβίκωνα: και έξω από το Λευκό Οίκο πετούν χαρτάκια αλλά δεν συλλαμβάνονται

Σύμφωνα με τον Νίκο Τόσκα, το κύριο πρόβλημα στα Εξάρχεια το δημιουργούν κάποιοι μπαχαλάκηδες οι οποίοι παρουσιάζονται δήθεν ως επαναστάτες...

Ant1news

Το επιχείρημα ότι «και έξω από τον Λευκό Οίκο πετούν χαρτάκια σε διαμαρτυρίες αλλά δεν συλλαμβάνονται» χρησιμοποιεί σε συνέντευξή του ο Νίκος Τόσκας προκειμένου να εξηγήσει την αντίδραση της αστυνομίας απέναντι στο Ρουβίκωνα.

Όπως λέει στα ΝΕΑ «προσπαθούμε να συλλαμβάνουμε όσους εκτρέπονται και παραβαίνουν το νόμο και τους οδηγούμε στη Δικαιοσύνη» επαναλαμβάνοντας ότι «υπάρχουν πάνω από 100 περιπτώσεις στις οποίες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια μέλη της ομάδας αυτής».

Παράλληλα, σημειώνει τη σημασία της αλλαγής νοοτροπιών και συμπεριφορών, ώστε η αστυνομία να είναι «πιο φιλική στον πολίτη και πιο αποτελεσματική», ενώ αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν στα Εξάρχεια κατά καιρούς, σημείωσε ότι οι οδηγίες που έχει η Αστυνομία είναι «να βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων».

Ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για «μπαχαλάκηδες», που «δημιουργούν το κύριο πρόβλημα στα Εξάρχεια» και που «συνδέονται ή χρησιμοποιούνται από κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών».

Τέλος, κατηγόρησε τη ΝΔ, ότι δεν κάνει επικοδομητική κριτική στην κυβέρνηση, καθώς επίσης και ότι δεν παίρνει σαφείς θέσεις σε εθνικά θέματα ή θέματα ασφάλειας, τονίζοντας μάλιστα: «Η τακτική της ΝΔ να χαϊδεύει ή να αποφεύγει την κριτική σε ακροδεξιούς κύκλους λειτουργεί υπονομευτικά για την ομαλή θεσμική δημοκρατική λειτουργία».

ΝΔ: Ο κ. Τόσκας εκτίθεται με τις προφάσεις εν αμαρτίες για τον Ρουβίκωνα

"Ο κ. Τόσκας, για μια ακόμη φορά , προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσφεύγει σε προφάσεις εν αμαρτίαις. Ανήμπορος και απρόθυμος να πράξει οτιδήποτε εναντίον του Ρουβίκωνα και των φιλικών προς την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ “συλλογικοτήτων”, εκτίθεται ακόμη περισσότερο", αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμος Χαρακόπουλος.