X

Το χρυσό μετάλλιο του Πανεπιστημίου Κρήτης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Προκόπης Παυλόπουλος τιμήθηκε στη διάρκεια εκδήλωσης για τα 40 χρόνια του Ιδρύματος. Υποτροφίες ύψους 20.000 ευρώ από τον Όμιλο ΟΤΕ.

Ant1news

Στο Ρέθυμνο βρέθηκε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, για τα 40 χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο “Ερωφίλη”, στη Φορτέτζα, ο κ. Παυλόπουλος τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο του Πανεπιστημίου Κρήτης από τον Πρύτανη του Ιδρύματος, Οδυσσέα Ζώρα.

«Το Πανεπιστήμιο Κρήτης αποτελεί λαμπρό παράδειγμα και υπόδειγμα του τι μπορούμε να επιτύχουμε ως Έλληνες», τόνισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι πρωτεύσαντες φοιτητές του Ιδρύματος, στους οποίους δόθηκαν υποτροφίες ύψους 20.000 ευρώ, προσφορά του Ομίλου ΟΤΕ. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, αναγνωρίζοντας την προσφορά του Ομίλου στο Ίδρυμα, απένειμε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Μιχάλη Τσαμάζ.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε στα εγκαίνια του Παιδικού Χωριού SOS στο Ηράκλειο, στην περιοχή της Φοινικιάς. Η προστασία της οικογένειας και της παιδικής ηλικίας αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση του κράτους, υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος, στον χαιρετισμό του, σημειώνοντας ότι η σαφής κατοχύρωση μέσω του Συντάγματος των υποχρεώσεων του κράτους υπέρ της οικογένειας και της παιδικής ηλικίας, έχει ως «στόχο τη θωράκιση της κοινωνική συνοχής, δοθέντος ότι η οικογένεια είναι ο πυρήνας του κοινωνικού συνόλου».

 

«Δυστυχώς», επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος, «λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνει ο τόπος και ο λαός μας, το κοινωνικό κράτος δοκιμάζεται, πρωτίστως διότι το κράτος δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε ορισμένες υποχρεώσεις που του αναλογούν, ακόμη και κατά το Σύνταγμα, συμπεριλαμβανομένων υποχρεώσεων που αφορούν την Οικογένεια και τα Παιδιά». Σε αυτό, πρόσθεσε, «πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι η οικογένεια στην Ελλάδα πλήττεται σήμερα από πρωτόγνωρα φαινόμενα - εντελώς ξένα προς την Ελληνική νοοτροπία και παράδοση - γονέων οι οποίοι φέρονται στα παιδιά ως πραγματικά ανθρωπόμορφα τέρατα. Βεβαίως μπορεί αυτά τα φαινόμενα ν’ αποτελούν, ευτυχώς, μια μικρή εξαίρεση από τον γενικό κανόνα των Ελλήνων γονέων, πλην όμως είναι ανάγκη να λάβουμε τώρα τ’ απαραίτητα μέτρα ώστε αυτές οι επικίνδυνες εμπειρίες να μην συνεχισθούν και, κυρίως, να μην πάρουν μεγάλες διαστάσεις».