X

Αμετανόητος ο Κουφοντίνας: Δεν θα έκανα δήλωση μετανοίας για την “17 Νοέμβρη”

Για πρωτοφανή επιχείρηση εκδικητικότητας και ομηρίας κάνει λόγο ο εκτελεστής της "17Ν". Πειθαρχικός έλεγχος σε εισαγγελείς που ενέκριναν τις άδειες του Κουφοντίνα.

Ant1news

Προκλητικός και αμετανόητος για τις πράξεις του εμφανίζεται για μια ακόμη φορά ο εκτελεστής της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας.

Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για την απεργία πείνας που κάνει, με αφορμή το γεγονός ότι δεν του δόθηκε άδεια, δηλώνει ότι «ούτως ή άλλως η χορήγηση άδειας δεν προϋποθέτει δήλωση μετανοίας. Ακόμα όμως κι αν προϋπόθετε, δεν θα την έκανα».

«Πρώτα απ' όλα επειδή σέβομαι την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, τη στάση των χιλιάδων αγωνιστών που έμειναν όρθιοι απέναντι στη μετεμφυλιακή τρομοκρατία, τα Μακρονήσια και τις εκτελέσεις. Ξέρετε, μέσα στο κίνημα απολογίζουμε τη δράση μας και αναφερόμαστε στα λάθη μας, τούτο όμως απέχει έτη φωτός από το να αποδεχτούμε ότι το κράτος είχε και έχει δίκιο», δήλωσε ο Κουφοντίνας.

Παράλληλα, αποδίδει ευθύνες, για το γεγονός ότι δεν χορηγήθηκε άδεια, στην κυβέρνηση: «Μέγιστη ευθύνη έχει και η κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί δεν κατήργησε τη διάταξη για το "εισαγγελικό βέτο" αλλά και επειδή επιλέγοντας την αρμονική συμβίωση με τη "δικαστική χούντα" γίνεται συνένοχη σε αυτό και πολλά αίσχη».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ακόμη, κάνει λόγο για «πρωτοφανή επιχείρηση εκδικητικότηας και ομηρίας», υποστηρίζοντας ότι «δικαιούμαι άδεια εξόδου από τη φυλακή εδώ και οκτώ χρόνια».

Πειθαρχικός έλεγχος σε εισαγγελείς που ενέκριναν τις άδειες του Κουφοντίνα 

Εν τω μεταξύ, υπό πειθαρχικό έλεγχο τελούν εισαγγελικοί λειτουργοί, επόπτες των φυλακών Κορυδαλλού που προήδρευσαν στα τριμελή συμβούλια τα οποία χορήγησαν τις δυο διήμερες άδειες στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η εφαρμογή του νόμου για την άδεια κρατουμένων, όπως αυτός ισχύει, φαίνεται πως δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στους δυο εισαγγελικούς λειτουργούς οι οποίοι όμως απλώς εφάρμοσαν τον Σωφρονιστικό Κώδικα.

Μάλιστα, αμφότεροι μετά την έναρξη του πειθαρχικού ελέγχου, για λόγους ευπρέπειας, δήλωσαν αποχή από την κρίση της νέας αίτησης αδείας του Κουφοντίνα.

Έτσι, το γεγονός της διπλής πειθαρχικής αγωγής που ασκήθηκε από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου έχει επί της ουσίας μπλοκάρει και το θέμα της τρίτης άδειας, αφού αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τρίτος εισαγγελέας στις φυλακές για να γνωμοδοτήσει και ο νόμος δεν είχε προβλέψει τέτοια περίπτωση.