X

Συλλαλητήρια σε 24 πόλεις για την Μακεδονία

Πού θα γίνουν οι συγκεντρώσεις. Δεκάδες λεωφορεία έχουν ναυλωθεί για να μεταφέρουν κόσμο. Σύγκρουση κορυφής για τις διαπραγματεύσεις.

Ant1news

Σε 24 πόλεις της Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 19.30 συλλαλητήρια για τη Μακεδονία με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό. 

Συγκεκριμένα, οι συγκεντρώσεις θα γίνουν σε δρόμους και πλατείες στις παρακάτω περιοχές:

Καβάλα
Δράμα
Σέρρες
Κιλκίς
Πολύκαστρο
Λαγκαδά
Νέα Μουδανιά
Πέλλα
Έδεσσα
Βέροια
Κατερίνη
Φλώρινα
Πτολεμαΐδα
Καστοριά
Σιάτιστα

Στην υπόλοιπη χώρα συλλαλητήρια θα γίνουν σε Λάρισα, Βόλο, Ιωάννινα, Θήβα, Χαλκίδα, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο και Κω.

Δεκάδες λεωφορεία έχουν ήδη ναυλωθεί από πόλεις και χωριά της Μακεδονίας με σκοπό να μεταφέρουν τον κόσμο στα σημεία των συγκεντρώσεων. Το ακριβές σημείο που θα συγκεντρωθούν οι πολίτες σε κάθε πόλη θα ανακοινωθεί από την οικεία δημοτική αρχή.

Την ίδια ώρα, οι διοργανωτές της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» δηλώνουν πανέτοιμοι, ενώ σε κάθε ανακοίνωσή τους τονίζουν πως «δεν υπάρχει χώρος για ακραία στοιχεία και συμπεριφορές».

Σύγκρουση κορυφής

Εν τω μεταξύ, μαίνεται η σύγκρουση κορυφής μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το Σκοπιανό, την ώρα που  ο Ζόραν Ζάεφ προσπαθεί, λίγες ώρες μετά την συνέντευξη Κοτζιά που «άναψε φωτιές»,  να κρατήσει «ζεστή» την διαπραγμάτευση, λέγοντας ότι είναι θέμα χρόνου να γίνει το επίμαχο τηλεφώνημα στον Αλέξη Τσίπρα.

Μετά τις αναφορές Κοτζιά για την στάση της ΝΔ προ δεκαετίας, στις οποίες απάντησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστρεψε τα βέλη του κατά του Υπουργού Εξωτερικών και του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «μία κυβέρνηση που παίζει με την τύχη της χώρας επιδιώκοντας μικροκομματικά οφέλη».

Απαντώντας στις «βολές» του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας,  σε ανακοίνωση του Μαξίμου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «ο πανικός του κ. Μητσοτάκη για το ενδεχόμενο επίλυσης του ονοματολογικού, που οι κυβερνήσεις της ΝΔ κληροδότησαν στη χώρα, γίνεται κάθε μέρα και πιο έκδηλος».