X

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: Χωρίς νερό και με τουαλέτα ως τις 3! (εικόνες)

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η κατάσταση στο Μουσείο, ενώ κορυφώνεται η τουριστική κίνηση κι εκατομμύρια επισκεπτών θα βρεθούν στην Κρήτη.

Ant1news

 

Εικόνες ντροπής παρουσιάζει, την ώρα που έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου στην Κρήτη, αφού, όπως αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες - ντοκουμέντο, οι επισκέπτες δεν έχουν πρόσβαση σε νερό, σε πωλητήριο αλλά ούτε καν σε τουαλέτα (για περίπου τις μισές ώρες της ημέρας).

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στο Μουσείο, το οποίο λειτουργεί από τις 08:00 έως τις 20:00, είναι ό,τι οι τουαλέτες είναι ανοιχτές μόνο τις ώρες που βρίσκεται σ’ αυτό η μοναδική καθαρίστρια.

Στην καλύτερη δηλαδή περίπτωση μέχρι τις 3 το μεσημέρι, ενώ όταν έχει ρεπό, η δυνατότητα χρήσης τουαλέτας σταματάει στις 10:00 το πρωί.

 

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς με ευθύνη του το αναψυκτήριο και το πωλητήριο παραμένουν κλειστά, ενώ, σύμφωνα με καταγγελίες, έχει απόλυτη γνώση για τις ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας.

Μάλιστα, πριν λίγο καιρό, η Γενική Γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ.Α., Μαρία Βλαζάκη, βρέθηκε σε σύσκεψη για το συγκεκριμένο ζήτημα, δηλώνοντας αναρμόδια να δώσει λύση.

 

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μία σεζόν που το κύμα επισκεπτών κατακλύζει τη χώρα και όλοι μιλούν για την ανάγκη να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των τουριστών ώστε να παγιωθούν οι μεγάλοι αριθμοί και για τις επόμενες χρονιές.

 

Ωστόσο, η πραγματικότητα έρχεται να καταρρίψει τον… μύθο, αφού το ίδιο το κράτος έρχεται με την ανικανότητα του να αποδείξει ότι τα λόγια απέχουν παρασάγγας από τις πράξεις.