X

Συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα για τη Μακεδονία (φωτο + βίντεο)

Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις για το Σκοπιανό, σε συνολικά 24 πόλεις ανά την επικράτεια.

Ant1news

Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης σε 24 πόλεις της Ελλάδας, εν μέσω πολιτικών συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων για το Σκοπιανό.

Τα συλλαλητήρια στην Βόρεια Ελλάδα διοργάνωσε η «Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», με αυτό της Πέλλας να θεωρείται το κεντρικό, για συμβολικούς λόγους.

Συλλαλητήρια με την συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων πραγματοποιήθηκαν σε Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Ν. Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Σιάτιστα και Βέροια, υπό την αιγίδα της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Παράλληλα, απο τοπικούς φορείς, κατά βάση με την στήριξη Δήμων και Μητροπόλεων, έγιναν συλλαλητήρια και σε άλλες πόλεις, μεταξύ των οποίων, σε Λάρισα, Βόλο, Ιωάννινα, Θήβα, Χαλκίδα, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο και Κω.

Στο συλλαλητήριο της Πέλλας βρέθηκαν τηλεοπτικά συνεργεία και απο την Βουλγαρία και την Ιαπωνία, προκειμένου να καλύψουν δημοσιογραφικά το γεγονός, ενώ τα Σκόπια είχαν συστήσει σε πολίτες τους να μην ταξιδέψουν στην διάρκεια της ημέρας όπου υπάρχει συλλαλητήριο.

 

 

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά ανέφερε ότι «για ακόμη μια φορά οι Έλληνες ασκούμε το δικαίωμα και την υποχρέωσή μας να βροντοφωνάξουμε την αλήθεια για την Μακεδονία μας. Το κάνουμε ελεύθερα και δημοκρατικά, χωρίς κανένα φόβο, χωρίς καμία κομματική γραμμή και χωρίς κανένα συμφέρον, πέρα από το εθνικό: Μακεδονία είναι μόνο η Ελλάδα».

 

Επεισόδια στα Χανιά

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στα Χανιά λίγο πριν το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Αποτέλεσμα των επεισοδίων όπως μεταδίδει το flashnews.gr ήταν να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί ενώ η ΕΛΑΣ αναγκάστηκε να κάνει χρήση δακρυγόνων.

Σύμφωνα πάντα με το flashnews.gr έχουν γίνει τρεις συλλήψεις.

 

 

Βίντεο και φωτο από τα συλλαλητήρια σε Καβάλα και Λάρισα

 

 

 

 

Φωτο από το συλλαλητήριο στα Ιωάννινα

 

 

Εικονες απο το συλλαλητήριο στα Νέα Μουδανιά

 

 

 

Εικόνες απο το συλλαλητήριο στην Βέροια

 

 

Πλήθος κόσμου και στο συλλαλητήριο στην Δράμα

 

 

Πλήθος κόσμου στο συλλαλητήριο στις Σέρρες

 

 


Ο τρίχρονος που έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο στην Θήβα

 

 

 

Στην Θήβα, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε ο τρίχρονος Βασίλης, ο οποίος έψαλλε τον εθνικό ύμνο, στο τέλος του συλλαλλητηρίου, μαζί με όλους τους συγκεντρωμένους: