X

Φίλης: ο Κουφοντίνας κινδυνεύει να πεθάνει

Δεν μπορεί η πολιτεία να είναι εκδικητική απέναντι σε κρατουμένους, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα λυγίσουν τον πατέρα μου, δήλωσε ο Έκτορας Κουφοντίνας.

Ant1news

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, επεσήμανε τον κίνδυνο να χάσει τη ζωή του ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που βρίσκεται σε απεργία πείνας.

 «Κινδυνεύει ένας απεργός πείνας να πεθάνει. Διάβασα την έκθεση της αρμοδίου γιατρού. Ο Κουφοντίνας αυτό που ζητεί είναι να μην εξαιρεθεί από το νόμο, να μην μπορεί να παίρνει άδειες» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως συμπλήρωσε, «άλλο τι γινόταν τότε και καταδικάστηκαν από τα δικαστήρια για τις πράξεις τους και άλλο σήμερα τι δικαιώματα έχουν ως πολίτες φυλακισμένοι . Εγώ είμαι υπέρ του να εφαρμοστεί ο νόμος».

«Δεν μπορεί να δίνει η πολιτεία το δικαίωμα να μιας εκδικητικής τακτικής απέναντι στους κρατουμένους» συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός αναρωτώμενος «δεν ξέρω ποιος θα πάρει την ευθύνη αν του συμβεί κάτι κακό», δήλωσε ο κ. Φίλης στο «ΘΕΜΑ 104,6».

«Άλλωστε ο ίδιος Κουφοντίνας δεν είναι από τους ανθρώπους που θα υποχωρήσουν εύκολα. Το ξέρουμε, βεβαίως, εκτελεστής ήταν» κατέληξε ο πρώην υπουργός.

Στην απεργία πείνας του πατέρα του, αναφέρθηκε σε ανάρτηση του στο Facebook, ο γιός του Έκτορας, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να λυγίσουν τον πατέρα του, αυτοί που υπέγραψαν και παρέδωσαν τα πάντα.