X

Αυτοκτόνησε ο Άντονι Μπουρντέν

Ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής του "No reservation" έβαλε τέλος στην ζωή του.

Ant1news

Θρήνος για τον θάνατο του Αντονι Μπουρνέν, του διάσημιου σεφ, ο οποίος είχε γυρίσει τον κόσμο, για να παρουσιάσει μέσα απο την δημοφιλή εκπομπή του, τα φαγητά κάθε τόπου, τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητες του.

Ο διάσημος σεφ, βετεράνος της κουζίνας, με θητεία σε μερικά απο τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, αυτοκτόνησε λίγες ημέρες πριν απο τα γενέθλια του, καθώς είχε γεννηθεί στις 25 Ιουνίου του 1956.

Το CNN επιβεβαίωσε τον θάνατο του Μπουρντέν, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του "με εξαιρετική θλίψη μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το θάνατο του φίλου και συναδέλφου μας, Άντονι Μπουρντέν. Η αγάπη του για τη μεγάλη περιπέτεια της ζωής, για τους νέους φίλους, το καλό φαγητό και ποτό και οι αξιοθαύμαστες ιστορίες του κόσμου που μας αφηγήθηκε τον έκαναν έναν μοναδικό παραμυθά, τα ταλέντα του οποίου δεν μας έπαψαν να μας εκπλήσσουν και θα μας λείψουν πάρα πολύ.

 

Ο Μπουρντέν βρισκόταν στη Γαλλία και ετοίμαζε ακόμη ένα επεισόδιο της εκπομπής του. Το άψυχο σώμα του βρήκε ο στενός φίλος του, σεφ, Eric Ripert, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου διέμενε, στο Στρασβούργο.

 

Σύμφωνα με το πορτρέτο του, όπως το σκιαγραφούσαν φίλοι του, ως μάγειρας και συγγραφέας, είχε πολλές δεξιότητες, περιγράφοντας με τρόπο λιτό και παραστατικό, πώς ήταν να δουλεύεις σε εστιατόριο στα ’80s, έχοντας μισό τετραγωνικό μέτρο χώρο για να εργαστείς και όλες τις φυλές του κόσμου στην κουζίνα ή πώς είναι να μαγειρεύεις υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. 

Συγγραφέας μυθιστορημάτων και βιβλίων μαγειρικής, έγινε γνωστός για τις τηλεοπτικές περιπέτειές του μέσα από την εκπομπή «Νο reservations», οργώνοντας όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, δοκιμάζοντας γεύσεις παραδοσιακές και μη, όπως τηγανητές απολήξεις παχέος εντέρου βούβαλου σε πάγκους στη μέση του δρόμου στα στενά σοκάκια της Καρταχένα στην Κολομβία, μια ολόκληρη κόμπρα στο Βιετνάμ, φωλιές πουλιών στα ποτάμια της Ασίας και διάφορες άλλες μυσταγωγικές γεύσεις, μακριά από γκουρμέ καθωσπρεπισμούς.