X

Τραμπ: δεν μπορεί να συνεχιστεί η εμπορική εκμετάλλευση των ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε τις άλλες χώρες να μην ανταποδώσουν του δασμούς που επέβαλλε και ζήτησε την επιστροφή της Ρωσίας στην G7.

Ant1news

Αυστηρή προειδοποίηση στις υπόλοιπες χώρες να μην ανταποδώσουν στους δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου απηύθυνε ο Ντόναλντ Τραμπ πριν από την αποχώρηση του από τη διάσκεψη της G7 στον Καναδά.

«Αν ανταποδώσουν, θα κάνουν λάθος» τόνισε ο κ. Τραμπ, σε ομιλία που έδωσε μόνος του, χωρίς την παρουσία άλλων ηγετών.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι μίλησε με τους υπόλοιπους ηγέτες της G7 για τις εμπορικές του πολιτικές και ζήτησε την εξάλειψη των δασμών, των εμπορικών φραγμών και των επιδοτήσεων στις μεταξύ τους εμπορικές συναλλαγές. «Έτσι θα έπρεπε να είναι τα πράγματα» τόνισε.

Ο κ. Τραμπ σημείωσε ακόμα πως οι ΗΠΑ είναι πολύ κοντά σε μια συμφωνία για την αναθεώρηση του εμπορικού συμφώνου NAFTA με τον Καναδά και το Μεξικό.

Παράλληλα,  υποστήριξε πως η Ρωσία πρέπει να επιστρέψει στις διασκέψεις των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

 

Ο ίδιος δήλωσε ακόμα ότι η διάσκεψη της ομάδας των χωρών G7 στον Καναδά ήταν πολύ επιτυχής και ότι το εμπόριο ήταν στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών.

Υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ αποτέλεσαν αντικείμενο εκμετάλλευσης για δεκαετίες από τις άλλες χώρες, ενώ κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί. Τόνισε επίσης ότι διαμήνυσε στις χώρες της ομάδας G7 πως απαιτεί δίκαιη και αμοιβαία πρόσβαση στις αγορές, αλλά και τερματισμό της άδικης πρακτικής στο εμπόριο.