X

Τετ α τετ Μέρκελ - Λαγκάρντ στο Βερολίνο

Στο επίκεντρο της συνάντησης η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους…

Ant1news

Το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα τεθεί επί τάπητος τη Δευτέρα στο Βερολίνο, κατά τη συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος θα έχει σειρά επαφών με τους επικεφαλής πέντε μεγάλων οικονομικών θεσμών:  ΟΟΣΑ, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και Διεθνή Οργάνωση Εργασίας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης με την επικεφαλής του ΔΝΤ αναμένεται να βρεθεί και το θέμα του ελληνικού χρέους. Από την πλευρά του το Ταμείο έχει ξεκαθαρίσει πως «τα χρονικά περιθώρια στενεύουν» για την επίτευξη συμφωνίας, ενώ μερίδα του γερμανικού Τύπου έχει προεξοφλήσει ότι το ΔΝΤ αφήνει μόνη της την Ευρώπη ως προς τα προγράμματα διάσωσης.

Μέρκελ και Λαγκάρντ θα καταβάλλουν, ίσως, μια τελευταία προσπάθεια ώστε να γεφυρωθούν οι διαφορές ανάμεσα στους Ευρωπαίους και το Ταμείο για το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους.

Εν τω μεταξύ το Σάββατο ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ ζήτησε από τις ισχυρές χώρες της Ευρώπης να δείξουν περισσότερη αλληλεγγύη προς τις πιο αδύναμες και να εστιάσουν σε μια ατζέντα για την ανάπτυξή τους, στέλνοντας έτσι «μήνυμα» και προς το Βερολίνο για την ανάγκη αλλαγής του μείγματος της πολιτικής που μέχρι τώρα εστιαζόταν στη λιτότητα.

Και όλα αυτά την ώρα που ο χρόνος έχει, ήδη, αρχίσει να μετρά αντίστροφα για το κρίσιμο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.