X

Χουλιαράκης: τελειώνει η μεγάλη εποχή παρατεταμένης λιτότητας

Tον Αύγουστο η χώρα βγαίνει οριστικά από την επιτροπεία, χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης, τόνισε από την πλευρά της η Έφη Αχτσιόγλου.

Ant1news

Εφικτή χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης τη δημοσιονομική επέκταση της οικονομίας και την επίτευξη του μεσοπρόθεσμου στόχου πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5%.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της δ’ αξιολόγησης, ο κ. Χουλιαράκης επιτέθηκε στη ΝΔ ότι δεν χαιρετίζει τις μόνιμες μειώσεις φόρων, που προαναγγέλλει το Μεσοπρόθεσμο, καθώς έως το 2022 οι μειώσεις φόρων είναι 2,3 δις ευρώ.

«Θα περίμενα η αξιωματική αντιπολίτευση να δεσμευτεί κατ΄ ελάχιστο να στηρίξει τις μειώσεις αυτές, όπως θα περίμενα να μας πει από πού αλλού θα βρει πόρους για να κάνει περισσότερα και τι δεν θα κάνει από αυτά που θα κάνουμε εμείς, ώστε να μπορεί να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους», είπε και πρόσθεσε πως η κυβερνητική πρόταση είναι προοδευτική και σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας στη δημοσιονομική πολιτική.

«Η μεγάλη εποχή παρατεταμένης λιτότητας τελειώνει», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Νωρίτερα, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου επεσήμανε πως τον Αύγουστο η χώρα βγαίνει οριστικά από την επιτροπεία, χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης, χωρίς νέες αιρέσεις και χωρίς άλλες προϋποθέσεις για τη λήψη δανεισμού.